Slovenija
3 ogledov

Postavitev novega rekorda prestavljena

Wakeboard EPA
Postavitve novega svetovnega in Guinnessovega rekorda v najdaljšem drsenju po plavajoči rampi, ki bi moral potekati danes ne bo. Težava birokracija. Dogodek prestavljen.

"Po starem zakonu, bi morali na upravno enoto oddati vsa dovoljenja, ki smo jih pridobili, en teden pred dogodkom, do 9.junija. Kar smo tudi naredili. Težava je nastala, ker se je ravno 9.junija spremenil zakon, ki pravi, da je vlogo potrebno oddati deset dni prej. Po novem zakonu smo bili tako 3 dni prepozni. Zato dogodka v Ljubljani ne bo. Škoda, saj gre za športno-rekreativno promocijski dogodek," nam je povedal Borij Levski.

Dogodek izpeljan do 2.julija
To pa nikakor ne pomeni, da dogodka ne bomo izpeljali, pravi Borij. "Trenutno potekajo dogovori s Ptujem. Zna se zgoditi, da ga bomo izpeljali tam, saj imajo vse kar potrebujemo. Na vsak način bo rekord padel, najkasneje 2.julija. Tudi zaradi tistih, ki me podpirajo od ekipe do sponzorjev. Energije je dovolj, zato dogodek ni odpovedan, ampak je le prestavljen."

Z Wakanjem se lahko ukvarja vsak
Dogodek pa ne pomeni samo novega Guinnesovega in svetovnega rekorda, ampak je hkrati začetek pospešenega razvoja wakeboardanja v Sloveniji, pri čemer je podpora javnosti izredno pomembna. V Sloveniji se je ta šport šele začel razvijati, med tem ko je na svetu že preko 140 vlečnic, več kot 100 jih je v Evropi in Afriki, Nemčija sama jih premore 60.

"Wakanje je boardanje na vodi, ki se je razvilo iz smučanja na vodi. Ker so ugotovili, da moraš za ta šport imeti tudi čoln in ker je ponavadi čoln drag, so zgradili žičnice, kjer se vlečejo smučarji. Po raziskavi, ki so jo opravili v Nemčiji  so ugotovili, da največ žičnico uporabljajo wakarji. Tako so začeli vlagati v wakeboarding."

Tudi Slovenci radi wakamo
Z wakeanjem, pa se vse več ljudi ukvarja tudi v Sloveniji. "Profesionalno sicer zelo malo, več se jih ukvarja sezonsko. Težava je v tem, da v Sloveniji na zvezo še čakamo. Pa tudi na razvoj, žičnice, seminarje, mednarodna prvenstva in prostore, kjer bi se to lahko izvajalo. Preteklo soboto se je na Ptuju odprl prvi Wake park v Sloveniji. Sledil bo še eden, v Brežicah. Počasi se razvija. Radi bi le korak naprej v razvoju wakeboardanja v Sloveniji," zaključi Levski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.