Slovenija
27 ogledov

Pošte s sodišča še nima

Slovenske novice: Začetek sojenja nekdaj najbogatejšemu Slovencu - Mirko Tuš Aleš Beno
Mirku Tušu zaradi domnevnega podkupovanja grozi do pet let zapora, Tomažu Simoniču pa zaradi domnevnega jemanja podkupnine do osem let.

Ljubljanski preiskovalni sodnik je uvedel preiskavo zoper enega od najbogatejših Slovencev, lastnika celjske trgovske verige Mirka Tuša. Preiskavo zahtevajo ljubljanski tožilci, ki Tušu očitajo podkupovanje nekdanjega šefa državne agencije za pošto in elektronske komunikacije (Apek) Tomaža Simoniča. V zameno za stanovanje Simoniču v Piranu naj bi Apek brezplačno podelil frekvence Tušmobilu.

"Sklep o uvedbi preiskave smo prejeli 10. junija," pojasnjujejo na tožilstvu. Simoniču očitajo zlorabo uradnega položaja in jemanje podkupnine, Tušu pa dajanje podkupnine. Na sodišču poudarjajo, da jim sklepa o uvedbi preiskave osumljencema še ni uspelo vročiti po pošti, zato uvedba preiskave še ni pravnomočna.

Komentarjev 7
  • saramara 10:42 25.avgust 2013.

    S tabo vred, ki tukaj trosis negativne neumnosti brez kakrsnega koli dokaza ali cesar drugega s cimer bi lahko te tvoje navedbe utemeljil. Novice v stilu "baba vidla baba rekla" pa zadrzi zase. Ker ravno to je problem Slovenije, da ...prikaži več so ljudje tako nevoscljivi, da si izmisljujejo negativne novice, samo da bi lahko komu skodovali.Ce pa imas kaksen dokaz v tem primeru, pa lepo obisci tozilstvo in problem resen, ne pa tukaj smetit z "neinformacijami".

  • Filipka 12:46 22.avgust 2013.

    Očitno je res tako da državna podjetja pri nas ne smejo imeti konkurence oz. podjetja ki so boljša od državnih ne smejo obstajati in jih je potrebno na tak ali drugačen način uničiti. Dejstvo je da Telekomu Tušmobil s svojo ...prikaži več vizijo ne gre v nos in da je iz leta v leto boljši in to je logična posledica vsega skupaj. Samo pri nas je možno, da se uspešne podjetnike omeji in da se jim neomogoči, da bi lahko delali dobro in pošteno!

  • mr.big 12:23 22.avgust 2013.

    Votko.....imaš popolnoma prav ! Ščitijo se zgolj državne firme, naši levičarji že dobro vedo zakaj jim ni za prodat državnih podjetij !!! Tušmobil pa je zaradi svoje izjemno dobro ponudbe marsikomu trn v peti !!Robi Štimec.....to da so (smo) ...prikaži več vsi enaki JE BEDARIJA katero ti vsiljujejo opranoglavci z Murgeljčanom na čelu. Vsi smo isti vsi samo kradejo.....To so neumnosti !!!Vsak človek ni enak drugemu, predvsem pa je treba to domnevo tudi dokazat !!! Samo blebetanje pa uporabljajo za neumen Slovenski narod, da si na koncu ustvarijo negativno mnenje glede politikov, češ saj so vsi enaki !!!