Slovenija
23 ogledov

Poštenjak, ki samo laže

“Ogoljufal nisem nikogar! In to je bistvo! Imam čisto vest,” pravi prodajalec z Žurnal24 main
Ipadi za pol cene. Otto Henkel je lagal o imenu, naslovu in vozovnici, a je prepričan, da je pošten državljan.

Preprodaja. “Nisem noben goljuf, sem pošten državljan RS.” Tako se je na naše pisanje v četrtkovem Žurnalu24 odzval moški, ki je v oglasu prek spletne prodajalne Bolha.com pod imenom Otto Henkel prodajal Applove izdelke za vsaj pol manj od redne cene.

Priznal je, da ime Otto Henkel, s katerim se je predstavil, in naslov, ki ga je razglasil za svojega (Ulica heroja Staneta v Mariboru), da potrdi svojo identiteto, nista prava in da je letalsko vozovnico ponaredil. A kot pravi, ima za ta dejanja tehten razlog: “Želim ostati anonimen, ker ne želim, da bi se našel nekdo – kot se je zdaj, pa čeprav sploh ni bil nič ogoljufan – in me obtožil neke vrste preprodaje.

“Za 200 evrov. Lepo vas prosim!”
Prodajalec je poudaril, da se ne bi šel “takih igric in ceremonij za vsega okoli 200 evrov avansa”. Zakaj potem posla ni izpeljal do konca in dokazal nasprotnega? Ker je njegov poslovni partner, ki mu dolguje nekaj denarja – temu naj bi bilo res ime Otto Henkel in je po rodu menda Slovenec –, videl ta članek in sta se dogovorila, da mu bo dolg vrnil drugače. V nadaljevanju je dodal: “To bi se lahko zgodilo, če ne bi vi objavili zgodbe po 17. novembru, žal pa ste me na nek način javno obtoževali in žalili, čeprav niste imeli tehtnega razloga za to.” Druge utemeljitve nismo dobili.

Kdo sploh je prodajalec?
Na to vprašanje odgovarja: “Lahko me vprašate, če pa bi preklicali dejanja glede Bolhe in policije, potem bi vam pa še celo odgovoril.” Povabilo na srečanje z nami je zavrnil, češ da ne ve, “o čem bi se še pogovarjala. Zdaj veste vse. Nimam časa za te stvari.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.