Slovenija
8 ogledov

Poštna božičnica

Z letošnjimi rezultati zadovoljni direktor Aleš Hauc, njegov namestnik Igor Mari Žurnal24 main
Pošta SLovenije. Kljub gospodarski krizi z dobičkom. Sindikat kljub božičnici nezadovoljen.

"Gospodarsko krizo smo pričakali v vrhunski finančni kondiciji. Od januarja do oktobra letos smo ustvarili približno 20 milijonov evrov celotnega dobička pred obdavčitvijo, kar nas uvršča med vodilne državne družbe in med tiste, ki se jih je kriza zaradi premišljenih ukrepov dotaknila zelo malo," povzema letošnje poslovanje Pošte Slovenija Aleš Hauc, generalni direktor, in dodaja, da bodo delavcem čez nekaj dni izplačali tudi božičnico v višini 290 evrov bruto.

Sindikat nezadovoljen
Nekoliko drugače pa uspeh podjetja vidi Diana Kos, predsednica Sindikata poštnih delavcev KS 90: "Ker smo tako uspešni, da smo presegli vse načrte, bomo zaposleni dobili komaj 50 odstotkov lanske božičnice. Govorijo o enormnih uspehih in preseganjih, ko smo na vrsti delavci, pa zmanjka denarja."

Hauc za novi mandat
Hauc za leto 2010 napoveduje približno enak obseg storitev kot letos, ob tem pa nekoliko nižji dobiček, nadaljnje ukinjanje poštnih enot in preoblikovanje v mobilne in ponekod skrajševanje delovnega časa.

Med poštarji pa se širijo govorice, da bi naj prihodnje leto zmanjšali število zaposlenih za okrog 200. "Letos nismo zaposlovali novih ljudi. Kako bo prihodnje leto, še proučujemo in delamo analize. V vsakem primeru pa bomo še racionalizirali poslovanje," pravi Hauc, ki se mu prihodnje leto maja izteče petletni mandat in je včeraj za Žurnal24 že napovedal, da se bo znova prijavil na razpis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.