Slovenija
25 ogledov

Pošto s sodišča ima

Zavašnikovo stanovanje v Umagu Žurnal24 main
Kljub tiralici. 
Robert Tomas Zavašnik, ki bi moral biti že štiri leta v zaporu, je obveščen, da mora spet na sodišče.

Robert Tomas Zavašnik, nekdanji lastnik zloglasnega nočnega lokala Lipa iz Pirnič, kjer je decembra 2005 množica obiskovalcev do smrti pohodila tri mlada dekleta, mora v četrtek spet stopiti pred ljubljansko okrožno sodišče. To ga je leta 2009 že obsodilo na pet let zapora zaradi tragične smrti deklet.

"Halo? Kaka obravnava?"

Zdaj želijo njemu in njegovi materi Mileni Zavašnik začeti soditi še zaradi domnevne zatajitve, zaradi česar mu grozi še do pet let zapora. Neuradno jima tožilstvo očita, da naj bi si pred časom nezakonito prisvojila nekaj gradbenih strojev, ki sta jih najemala od neke lizinške hiše, s katero sta imela sklenjeno pogodbo. Obtožnico proti njima so vložili oktobra lani.

Kot kaže, Zavašnikova v četrtek na sodišče ne bo prišla, čeprav je vabilo na pošti že prevzela. Sama sicer trdi, da o tem, da mora spet na sodišče, sploh ni obveščena. "Halo? Kakšna obravnava? Nič ne vem o tem in ne bo me," je bila odrezava v kratkem telefonskem pogovoru.

Zavašnik tudi pride?

Sodišče sicer v četrtek pričakuje tudi Zavašnika, ki je že dobra štiri leta, odkar so ga pozvali na prestajanje zaporne kazni, na begu. Na sodišču namreč pojasnjujejo: "Vabila na predobravnavni narok so vročena vsem strankam." Poleg tega se denimo Zavašnik za zdaj še ni opravičil, da ga ne bo.

Na kateri naslov so Zavašniku poslali pošto, uradno ni znano, prav tako ne, ali jo je prevzel sam ali je to zanj storil nekdo drug. Neuradno naj bi se sicer Zavašnik že pred časom zatekel v družinsko stanovanje v bližini hrvaškega Umaga, kjer naj bi tudi že registriral novo podjetje. Za zdaj ga policija še ni izsledila, čeprav ga že od junija 2009 išče z mednarodno tiralico.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:01 30.avgust 2013.

    Ker je čas za vaše iskanje in najdenje Zavašnika že zdavnaj potekel in ste prikazali in pokazali vašo absolutno nesposobnost , je čas da iskanje prepustite tudi drugim in se ne sramotite z nagrajevanjem za koristne informacije . Čas je ...prikaži več da kopletno vedenje o njem , daste na raspolago vsem , ki ga želijo locirati in na njegovo glavo ponudite nagrado , ki ne bo manjša , kot je od vas do sedaj za nič porabljenega našega denarja. Porabljen denar , boste pa iztržili nazaj ob obsodbi in plačilu stroškov , kajti ne pozabite , da imate od kje vzeti !