Slovenija
50 ogledov

Postojno bo zajela ameriška vojska

vojska Saša Despot
Ves naslednji petek se bodo slovenski in ameriški vojaki družili na skupnem urjenju na vadišču v Postojni.

Iz Italije proti Sloveniji se pomikajo enote ameriške vojske, ki bodo za nekaj dni zavzele Postojno. Ameriški vojaki bodo nastanjeni v tamkajšnji vojašnici barona Andreja Čehovina, medtem ko se bodo skupaj s slovenskimi kolegi ves naslednji teden usposabljali na tamkajšnjem vadišču.

Vojaška vozila ameriške vojske oziroma zračnodesantne brigade ameriških oboroženih sil, ki se bodo izobraževale v Sloveniji, bodo v naslednjih dneh upočasnila tudi promet na slovenskih cestah, zato na ministrstvu za obrambo (MORS) že vnaprej prosijo vse voznike, ki se bodo v tem času vozili po primorski avtocesti med Koprom in Ljubljano ter po Postojni z okolico, za potrpljenje in razumevanje.

"Na relaciji mejni prehod Fernetiči in vojašnica barona Andreja Čehovina Postojna bo danes in v ponedeljek povečan promet vojaških vozil ameriške vojske. Danes dopoldne se bo proti postojnski vojašnici premaknilo 16 vojaških priklopnikov, popoldne pa devet tovornih vozil. Enako velja za ponedeljek, ko se na omenjeni relaciji dopoldne pričakuje premik 22 in popoldne osmih bojnih vozil. Med ponedeljkom in sredo bo povečan vojaški promet tudi na relaciji med vojašnico barona Andreja Čehovina Postojna in osrednjim vadiščem Slovenske vojske Postojna in na vadišču," še opozarjajo na MORS.

Kolone vozil ameriške vojske bo vseskozi spremljala slovenska vojaška policija.

 

 

 

Komentarjev 3
  • mirko 12:48 14.november 2014.

    Tole pa bivši komunistični eliti ni preveč po godu. Stanovnik se že jezi in rjove.

  • Hi5 12:01 14.november 2014.

    Super. Se pravi so Ameri prišli pucat posledice poplav. Ja kako prijazno :)

  • URIAH HEEP 11:34 14.november 2014.

    Ala, šef kliče, mirno pa brez izgredov prosim, medtem ko se št. 1 terorist izobražuje v Sloveniji. Vse v imenu kabale za končno vzpostavitev NWO.