Slovenija
78 ogledov

Postojnska jama: Največ Italijanov, a drugo mesto je veliko presenečenje

Postojnska jama Postojnska jama
Največ obiskovalcev je iz Italije, Slovenci šele na četrtem mestu, a drugo mesto je veliko presenenje

V Postojnski jami so v tem tednu, kar dva meseca prej kakor v lanskem letu, gostili že 600.000. obiskovalca, med njimi je bilo največ, 15 odstotkov italijanskih gostov, na drugem mestu pa so letos prvič obiskovalci iz Južne Koreje. Tretji po številu obiskovalcev so že tradicionalno Nemci, na četrtem pa nato najdemo Slovence. 

Prihodnje leto milijon obiskovalcev

V lanskem letu se je skupno število obiskov vseh znamenitosti, ki jih upravlja družba Postojnska jama, povzpelo na skoraj 900.000, letos pa pričakujejo, da jih bodo skupno zabeležili okrog 980.000.

"Naslednje leto resnično pričakujemo milijon obiskovalcev," je napovedal direktor družbe Postojnska jama Marjan Batagelj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • jezero 14:19 19.oktober 2015.

    Res je. Ta veliki podjetnik lako nastavi samo dva klošarja, da pobirata vstopnino, pa bo milionar! Pred njim je imel jamo v zakupu Bavčar-tisti srčni bolnik. Vsi so tam samo kradli, pa še je ostalo.Sramota je, da tako zlato ...prikaži več jamo občina preda v koncesijo nekomu kar tako. To je korupcija. To je Slovenija.

  • Žvižgač 20:14 18.oktober 2015.

    Sem napisal v prvem komentarju, ker državne in občinske institucije niso sposobne, ker tam se samo študira, kako se kaj pokrade, ne pa kako bi se gradilo prihodnost. Pa še politika se sponzorira iz takih jasli. Koncesnina je drobiš v ...prikaži več primerjavi z dohodki.

  • blueone 19:29 18.oktober 2015.

    veš kako je ne zagovarjam ne njega ne koga drugega...mam pa par vprašanj...a ni moral on, da sedaj trži Postonjsko jamo državi plačati koncesijo in zanima me zakaj je prej, preden jo je on prevzel, Postonjski jami samo padal promet?