Slovenija
95 ogledov

Postojnski župan zanika neodzivnost

''Sama je povedala, da nima znanja s področja investicij,'' pravijo na občini. N Žurnal24 main
Na občini Postojna zanikajo, da župan Jernej Verbič republiškega štaba civilne zaščite ne bi zaprosil za pomoč pri odpravljanju posledic ledene ujme. .

Minister za obrambo Roman Jakič je na novinarski konferenci po današnji seji vlade med drugim opozoril, da so bili nekateri župani zelo odzivni pri zaprosilih civilni zaščiti za aktivacijo pripadnikov Slovenske vojske, drugi pa žal ne. Da je bil med slednjimi postojnski župan Jernej Verbič, je povedal tudi poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan.

Občina neodzivnost zanika

Na postojnski občini sicer priznavajo, da pisnega zaprosila za pomoč pri odpravljanju posledic ledene ujme ni bilo, a zagotavljajo, da je župan sodeloval od začetka sodeloval na vseh sestankih in pri vseh dogovorih, na katerih so natančno določili potrebe občine, tudi po pripadnikih Slovenske vojske, in na katerih so določili okvirni termin prihodov agregatov. Obenem se je dogovarjal o zagotovitvi zmogljivejših agregatov iz drugih držav EU, še vedno pa preučujejo tudi možnost zagotovitev agregatov zavezništva Nato.

Šestan je sicer danes opozoril tudi na težave z obveščanjem prebivalstva v tej občini, zato je tamkajšnji župan po njegovih besedah imenoval nov "krizni štab". Delo bosta pomagala organizirati tudi dva regijska poveljnika civilne zaščite z Obale in iz Murske Sobote, informiranje prek letakov je že steklo, je še pojasnil Šestan.

Da je Verbič imenoval nov območni štab civilne zaščite, so potrdili tudi na občini. Potem ko je v sredo razrešil bivšega poveljnika in njegovega namestnika, bo poveljstvo območnega štaba začasno prevzel župan sam.

Komentarjev 4
  • miro 16:32 09.februar 2014.

    Teme kdo kaj konzumira , se nebom dotikal ampak očitno NI sposoben vodit občine

  • marko 22:30 06.februar 2014.

    Sem postojčan in ti dam + res je zadet od alkohola in jemlje mamila

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:28 06.februar 2014.

    Model je zadet od alkohola al pa jemlje mamile?Ta sploh ne ve,da se mu je dogodila naravna katastrofa!