Slovenija
53 ogledov

"Postopek je politična gonja"

Nekdanji tržiški župan in poslanec Pavel Rupar obsodbe ni želel komentirati. Žurnal24 main
Zloraba položaja. Nekdanji tržiški župan Pavel Rupar zanika, da bi občino oškodoval za 40 tisočakov.

Kranj. "Tega, kar se mi očita, nisem storil in torej za to ničesar nisem dobil. Postopek je posledica tega, da sem poskušal unovčiti bančno garancijo, zaradi česar je nastal spor med Občino Tržič in podjetjem Aquaplus. Gre za politično gonjo, ki teče proti meni že nekaj časa." Tako se zagovarja nekdanji tržiški župan in bivši poslanec Pavel Rupar, ki so mu včeraj začeli soditi, ker naj bi leta 2004 zlorabil položaj in oškodoval občino.

"Poslušal, ne razumel"

Rupar naj bi se pred skoraj osmimi leti z avstrijskim podjetjem Aquaplus namreč dogovoril za postavitev čistilne naprave in pri tem od domnevnega posrednika pri tem poslu, mariborskega podjetnika Jurija Pintarja, prejel 40 tisoč evrov. Toliko naj bi Aquaplus namenil Občini Tržič za pripravo načrtov za gradnjo čistilne naprave.

Pintar naj bi ček unovčil v eni od bank na avstrijskem Koroškem in šele nato gotovino izročil Ruparju, a tega nobena od zaslišanih prič pred sodnico ni potrdila. "Takrat sem šel na Dunaj in poskušal unovčiti 500 tisoč evrov bančne garancije za občino. In že takrat sem bil opozorjen, da bom zato imel težave. Deset dni pozneje se je res začela gonja. Celo računsko sodišče je opravilo pregled poslovanja občine," je zatrdil Rupar.

Očitkov tožilstva, ki so mu bili našteti ob začetku sojenja, naj sprva sicer ne bi razumel. "Poslušal sem obtožnico, a razumel je nisem," je Rupar potožil sodnici, ko ga je tožilka soočila s podrobnostmi o domnevnem oškodovanju občine. "Ne sprašujem vas, ali dejanje priznavate ali ne. Zanima me, ali razumete, kaj se vam očita," je vztrajala sodnica. "Ja, no, sem razumel vsebino," je Rupar odvrnil po kratkem premisleku. Aquaplus sicer trenutno od Občine Tržič prek sodišča zahteva sto tisoč evrov odškodnine, kolikor naj bi imel stroškov s pripravami za gradnjo, in tudi tistih 40 tisoč evrov, ki naj bi jih Ruparju izročil Pintar.

Komentarjev 3
  • tralala 11:07 01.februar 2012.

    Včerej sem gledal, kako so tistega ptujskega pedofila odpeljali na sodišče. Tudi zanj, ki so mu dokazali spermo v njegovi hčerki, velja, da je to vse konstrukt UDBE, malega iz Murgelj, rdečih komunajzerjev in ostalih NEOBSTOJEČIH pošastih, ki se jih ...prikaži več klerofašisti izmišljujejo za preusmerjanje iz lastnega dreka.

  • gec 19:49 05.januar 2012.

    GNOJ RUMENI...

  • Alpin 07:04 05.januar 2012.

    Izgovori kot so "politična gonja" in "konstrukt" postajata ena izmed najbolj smešnih in retardiranih izgovorov. Sicer pa, kaj boš pa rekel, če nimaš nobenega pametnega izgovora.. nekaj butastega pač.