Slovenija
5705 ogledov

Postopek zoper lokal Popovičevega sina

Bar natakar iStockphoto
Zdravstveni inšpektorat je začel inšpekcijski postopek proti koprskemu lokalu Osare Caffe, kjer so organizirali več zabav, obiskovalci pa niso nosili mask in se niso držali pravil socialnega distanciranja.

V lokalu Osare Caffe, ki ga vodi sin nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča, so namreč v zadnjih dneh pripravili več zabav, pri tem pa niso upoštevali navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Obiskovalci niso nosili mask in se niso držali pravil socialnega distanciranja, je razvidno iz posnetkov, ki jih je lokal objavil na družbenem omrežju Instagram. O tem je včeraj poročal POP TV.

S primerom je seznanjena tudi policija. Na kraju dogodka sicer policisti niso ugotovili kršitev, so bili pa o njih obveščeni, so za STA zapisali na Policijski upravi Koper. Zadevo na policiji sicer še preverjajo, predvsem v smislu potrditve morebitnih kršitev različnih veljavnih zakonov.

Še vedno sicer velja, da je dovoljeno zbiranje do 50 oseb, a mora organizator voditi evidenco udeležencev. Za večje javne prireditve pa mora organizator pridobiti pozitivno mnenje NIJZ. Prireditve se lahko v tem primeru udeleži do 500 obiskovalcev. Delovanje nočnih lokalov in diskotek pa je prepovedano.

Popovič: Druženja ostajajo

Boris Popovič | Avtor: Nataša Ručna Nataša Ručna
Zastopnik lokala in nekdanji koprski župan Boris Popovič je v zvezi z očitki o kršenju pravil za POP TV in Kanal A izrazil prepričanje, da zdravstveni inšpektorat ne bo ugotovil kršitev. Zatrdil je, da upoštevajo vse zaščitne ukrepe, zato "sobotna druženja" ostajajo, sta poročali televiziji.

Zabava, zaradi katere je zdravstveni inšpektorat zoper lokal sprožil inšpekcijski postopek, je po njihovem poročanju potekala že tretjo soboto zapored. To soboto Popovič ni bil na zabavi, prejšnjo in eno pred tem pa, je povedal zastopnik lokala in dodal, da se mu ni "čisto nič" zdelo narobe. "Saj sploh nimamo plesišča. Tukaj so samo mize in gostje določenega omizja," je pojasnil.

Dodal je, da ob sobotah velja sedežni red, pri čemer je vstop v lokal možen le z rezervacijo, število obiskovalcev pa je omejeno. Ob rezervaciji v lokalu zberejo imena, priimke in telefonske številke oseb, ki opravijo rezervacijo, je pojasnil Popovič. Po njegovih besedah te osebe zagotavljajo, da poznajo imena prijateljev, s katerimi se bodo družili za omizjem. Obenem pa je zagotovil, da bodo odslej zahtevali kontaktne podatke prav vseh prisotnih.

Popovič je še zatrdil, da se gostje lokala lahko zadržujejo le na terasi, saj je notranjost lokala z izjemo toaletnih prostorov zaprta. "Odprte so samo toalete, v katere gredo lahko obiskovalci le z masko. To strogo kontroliramo," je povedal Popovič.

Inšpektorji že opravili dva obiska

Zdravstveni inšpektorji so lokal po njegovih besedah obiskali že dvakrat, enkrat ob dveh zjutraj, drugič pa podnevi. Zatrdil je, da v nobenem od obiskov inšpektorji niso ugotovili "nič spornega". 

Na zdravstvene inšpektoratu pa so za Kanal A in POP TV potrdili, da so pri enem od inšpekcijskih obiskov v omenjenem lokalu ugotovili premajhno razdaljo med mizami, a so jim za zdaj izrekli le opozorilo.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
 • Avatar Vantistella
  Vantistella 00:36 11.avgust 2020.

  Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

 • Covid_1984 20:56 10.avgust 2020.

  te inšpektorčke bi bilo potrebno identificirati, da se jih vsi izogibajo, potem bi se malo fašisti zamislili nad sabo in nad tem, kar delajo drugim. tako je, ko dno družbe dobi moč in se izživlja nad vsemi.

 • suineg78 20:47 10.avgust 2020.

  Čez dva dni na tem rumenem portalu naslov... V Kopru, dve novi okužbi. Očitno je bil vstop v lokal dovoljen samo 80+ let v spremstvu staršev. :D