Slovenija
6121 ogledov

Postopek zoper redarje, ker niso pisali kazni

slovenija 16.08.13. redar, maribor, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Zoper tri redarje je bil podan predlog za uvedbo disciplinskega postopka.

Postopek je še v teku, zato podrobnosti niso znane. Pod drobnogledom so redarji, ki so delali prejšnjo sredo, ko je NK Maribor igral proti Zrinjskem, piše Večer. Takrat sta bili na delu dve ekipi, sestavljeni iz treh redarjev. Ena skupina naj bi izvedla 25 prekrškovnih postopkov, medtem ko druga skupina ni kaznovala nobenega kršitelja. 

Na Mestni občini Maribor so za Večer dejali, da je bil podan predlog za uvedbo disciplinskega postopka, v okviru katerega bodo morali preveriti, ali so redarji dejansko prekršili dolžnosti iz delovnega razmerja, na kar bodo sprejeli ustrezne ukrepe. 

Redarji bodo sicer spet aktivni tudi danes, ko bo v Mariboru prva tekma tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Za obiskovalce tekme bo spet organiziran brezplačen avtobusni prevoz po 18. uri. Do brezplačnega prevoza pridejo imetniki vstopnic tako, da jo pokažejo vozniku avtobusa. 

Komentarjev 6
  • hpet 11:41 26.julij 2017.

    V Mariboru redarji nimajo pojma o "redu". Vse kar znajo je preverjanje listkov, medtem ko je vzdrževanja reda na parkirnih mestih za invalide, za dostavo in podobno, za njih španska vas oz. jih ni briga. Ko jim slednje omeniš te ...prikaži več gladko ignoriranjo. Izkoriščanje invalidskih izkaznic za celodnevna parkiranja na mestih za invalide je v mb vsakodneva praksa v glavi motenih osebkov, ker vejo da samooklicani redarji tega NE preverjajo.

  • Avatar Leon
    Leon 11:02 26.julij 2017.

    V Mariboru imajo namesto redarjev RADARJE ! Koliko poznam zadevo redarji izvajajo aktivnosti samo okoli občinske stavbe v radiusu 500 metrov, za vse ostalo dobijo posebne "napotke" svojih šefov . Oni odločajo kje in koga oglobiti , tako imajo na ...prikaži večna določenih lokacijah "prepoved" kasiranja . Tako na obrobje mesta redarji NIKOLI ne zaidejo ,razen po naročilu ! Temu jaz pravim korupcija v javni upravi !

  • Avatar republikanec91
    republikanec91 09:59 26.julij 2017.

    Večina redarjev je Kanglerjev kader in ti se pri naši delovni zakonodaji lahko komot grejo svoje igrice ...