Slovenija
23 ogledov

Posvojili 318 punčk iz cunj

Punčke iz cunj Foto Unicef
V državnem zboru se je včeraj zaključila dobrodelna razstava Unicefovih punčk iz cunj. Njen uspeh je povsem presegel pričakovanja. V nekaj dneh je bilo posvojenih kar 318 punčk iz cunj, s čimer bo Unicef omogočil cepljenje 318 otrok v državah v razvoju.

Po slavnostni otvoritvi, ko je prvo punčko iz cunj posvojil predsednik državnega zbora Gregor Virant in s tem postavil zgled ostalim vodilnim v državi, je zanimanje za unikatne punčke izjemno naraslo. Sporočilo ob posvojitvi punčke, s katero posvojitelj Unicefu prispeva 20 evrov za cepljenje otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim v državah v razvoju, je tako več dni navduševalo vodilne v državi ter širšo javnost.

Svojo punčko so si izbrali številni poslanci in poslanke, zaposleni v državnem zboru, veleposlaniki tujih držav, predsednika računskega in ustavnega sodišča ter njegovi člani, številni gospodarstveniki in drugi obiskovalci razstave. Pokazali so, da jim ni vseeno za preživetje otrok v državah v razvoju. V zgolj desetih dneh je bilo posvojenih izjemnih 318 punčk iz cunj, so sporočili z Unicefa.

Rešili že več tisoč zadev

Punčka iz cunj je tradicionalna igračka, ki je poznana v vseh kulturah sveta in je zato primerna, da v Unicefovem projektu simbolizira otroka, ki potrebuje pomoč. Prav zato je nosilni slogan projekta "Posvoji punčko in reši življenje otroka". S predanim delom mnogih prostovoljk, ki skozi vse leto ustvarjajo dragocene punčke iz cunj, je Unicef Slovenija v preteklih letih rešil že več tisoč otroških življenj.

Komentarjev 1
  • Alena 11:54 09.oktober 2012.

    a res???? in zdaj so heroji!!! raje naj poskrbijo za naše otroke, ki so potrebni pomoči...denar naj nakažejo za en topel obrok v šoli...tisti otroci v tretjem svetu (žalostno) itak tega denarja ne bodo nikoli deležni...te zgodbe so že poznane