Slovenija
42 ogledov

Potapljači prihajajo z avti domov

Jernej Sedmak zagotavlja, da se je držal vseh pravil. Žurnal24 main
"Odpravili se bomo z avtomobili domov, saj smo vsi preveč utrujeni, da bi šli z ladjo," je po burnem vikendu povedal kapitan ladje Manta Bianca Jernej Sedmak.

Puljske pomorske oblasti so njega in njegovo posadko v Banjolah pri Puli pridržali zaradi suma opravljanja ilegalnega prevoza potnikov, zaradi česar jim je grozilo 70 tisoč evrov kazni. To se je potem izkazalo za neutemeljeno.

400 evrov kazni
Na koncu so Sedmaka kaznovali z nekaj več kot 400 evri, ker je bil na krovu njihove ladje tudi hrvaški vaditelj potapljanja, ki ni bil vpisan v register potnikov. "Jaz sem v teh vodah že 15 let in gotovo se bom še šel na Hrvaško potapljat," razlaga Sedmak, ki zagotavlja, da se je držal vseh pravil. "Na dopust se bom pa najverjetneje odpravil v prijaznejše kraje," doda. O destinacijah za potapljanje se sicer odločajo skupinsko v klubu. Kot še pravi, so se s predstavniki puljske luške kapitanije razšli prijateljsko. O postopku proti hrvaškemu vaditelju potapljanja, ki naj bi mu grozila kazen, ker naj ne bi imel ustrezne koncesije, pa je Sedmak dejal, da je šlo prav tako za nesporazum – na občini naj bi nekam založili njegova dokazila. "Prepričan sem, da se bo tudi to ustrezno rešilo, " meni Sedmak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.