Slovenija
61 ogledov

Potegavščina z bolno dojenčico

Lažno pismo o bolni dojenčici je znova zaokrožilo po slovenskih elektronskih nas Žurnal24 main
Verižna e-pošta. “Neznanec je zlorabil moje podatke,” pravi v njej omenjeni zdravnik.

Po elektronskih naslovih je zaokrožilo lažno pismo, kjer starša desetmesečne deklice prosita za pomoč. Za vsako preposlano sporočilo naj bi starša dobila 32 centov, ki bi jih uporabila za operacijo bolne dojenčice.

“Prosimo vas, da vsaka taka pisanja ostro obsodite kot zavajajoča. Vsi vemo, da je zdravljenje otrok v Sloveniji brezplačno,” opozarjajo v ljubljanskem kliničnem centru.

“Elektronska pošta s to vsebino, v kateri je neznanec grdo zlorabil moje službene podatke, kroži že več kot šest let,” pravi Marko Malovrh z nevrološke klinike v Ljubljani. V lažnem pismu so namreč tudi njegovi podatki. O verižnem pismu so v preteklosti obveščali že razne medije, a so bili vsi poskusi, da bi prekinili verižno pošiljanje te pošte, neuspešni.

Malovrh se čudi ljudem, da ne preverijo resničnosti oziroma pošte sploh ne preberejo, “ker bi sicer lahko ugotovili, koliko neresničnih in neverjetnih podatkov je v njej”. Osnovna vsebina in ime deklice po njegovih navedbah izvirata iz ZDA, nekdo pa je vsebino prevedel, dodal podatke Malovrha in fotografijo bolnega otroka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.