Slovenija
14 ogledov

Potek gradnje tudi prek spleta

Potek gradnje predora Markovec boste lahko spremljali tudi prek spleta. (Foto: B Žurnal24 main
Čez štirinajst dni bodo gradbinci začeli vrtati prvo cev v predoru Markovec. Na Darsu bodo ob tem poskrbeli, da bomo njegovo gradnjo spremljali tudi prek spleta.

Marjan Koler iz Družbe za avtoceste RS (Dars) je za zurnal24.si povedal, da bodo čez približno dva tedna začeli vrtati predorsko cev iz izolske smeri. V drugi polovici maja pa bodo predorsko cev začeli vrtati tudi s koprske strani.

Prva vozila bi se tako lahko skozi predor zapeljala, če ne bo kakšnih zapletov, v sredini leta 2013. S tem pa se bo bistveno skrajšala pot med Koprom in Izolo, ki jo predvsem v poletnih mesecih zaznamujejo kolone vozil.

Gradnja predora prek spleta
Na Darsu pa ob gradnji predora za vse uporabnike njihove spletne strani pripravljajo zanimivo novost. Grafično bo mogoče spremljati potek gradnje predora.

Koler je pojasnil, da bomo lahko lahko videli, koliko metrov predorske cevi je že zgrajene, na skicah bodo označene tudi stanovanjske hiše nad predorom, ob tem pa bo na voljo tudi veliko gradbenih podatkov. Na začetku bodo stran osveževali približno dvakrat na mesec, kasneje pa pogosteje.

Kdaj od Izole do Portoroža?
Na Darsu sicer intenzivno pripravljajo tudi vso potrebno dokumentacijo in postopke, ki so potrebni za gradnjo avtocestnega odseka od Izole do Portoža.

Po Kolerjevih besedah naj bi se tako lahko gradnja začela prihodnje leto. Bo pa ta zaradi izgradnje premostitvenih objektov zahtevna.

Po vsej verjetnosti se bo po tej avtocesti možno prvič zapeljati po letu 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.