Slovenija
18 ogledov

Poteza Naložbe ima v lasti 24,42-odstotka Istrabenza

Ne ve se še ali konzorcij, ki bo podal prevzemno ponudbo za Istrabenz, res oblik Žurnal24 main
Oblikuje se prevzemni konzorcij za koprski holding. Začetek Bavčarjeve konsolidacije kapitala Istrabenza daje slutiti, da prevzemna ponudba ni daleč.

Poteza Naložbe je te dni od Družbe Pom-Invest odkupila 1.264.897 delnic oz. 24,42-odstotni delež Istrabenza. Prevzemna ponudba za Istrabenz naj bi bila znana že po začetku novega leta, najverjetneje pa naj bi jo objavil konzorcij več družb.

Pom-Invest je v neposredni lasti imela 321.794 delnic, kar predstavlja 6,21-odstotka glasovalnih pravic, preostalih 18,21-odstotkov glasovalnih pravic ali 943.103 delnic, pa je imela v lasti posredno preko družbe Pomfin. S prodajo vseh delnic Pom-Investa je tako Poteza Naložbe postala tretji največji lastnik Istrabenza. Prvi je Petrol, ki si lasti 32,63-odstotni delež, sledi mu Maksimo Holding s 24,95-odstotnim deležem.

Sestava konzorcija še ni potrjena, z njo se domnevno ukvarja kup prvovrstnih pravnikov. Vendar naj bi po neuradnih informacijah v njem skoraj zagotovo bila Maksima Holding, morda pa tudi kakšna od družb Staneta Valanta. Ne ve se tudi ali konzorcij res oblikuje Igor Bavčar, vse bo pa znano v roku meseca dni, ko naj bi se domnevno oblikoval tudi dogovor o umiku Petrola iz kapitala Istrabenza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.