Slovenija
21 ogledov

Potnik, ki je umrl na letalu, v trebuhu tihotapil drogo

Posadka je med letom Francozom predvajala napačen posnetek in povzročila pravo p Žurnal24 main
Obdukcija je pokazala, da je imel Brazilec, ki je pred dvema dnevoma umrl na letu družbe Aer Lingus iz Lizbone v Dublin, v trebuhu 0,8 kilograma kokaina.

25-letni John Kennedy Santos Gurjao je imel v želodcu 80 zavojčkov droge. Sredi leta se je en pretrgal, zaradi česar je mladenič umrl. 

Letalo, Aer Lingus | Avtor: EPA EPA
Oblasti so s toksikološkimi testi potrdile, da je v želodcu tihotapil kokain, s prodajo katerega bi lahko zaslužil 55 tisoč evrov. 

Kakšni dve uri po vzletu v Lizboni je potnik doživel nenaden napad, sopotnika, ki mu je želel pomagati pa je ugriznil v roko. Kmalu za tem je umrl, zaradi česar je moralo letalo zasilno pristati.

Eden od potnikov je za The Irish Times povedal, da je bil dogodek grozljiv: "Pilot je po zvočniku spraševal, če je na krovu kdo, ki dela v zdravstvu. Javili sta se dve potnici, ki sta bili medicinski sestri in en zdravnik, potnikovo stanje pa se je kljub pomoči zelo hitro slabšalo. Na tleh se je močno tresel in kričal. Zelo je trpel."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.