Slovenija
8 ogledov

Potočnik požel buren aplavz

Ekskluzivno objavljamo fotografijo s Potočnikovega zaslišanja v EP. (Foto: Žurna Žurnal24 main
Slovenski kandidat za komisarja za okolje Janez Potočnik je po zaslišanju v Evropskem parlamentu požel aplavz.

"Evropa bo zelena celina ali pa je ne bo. Zemlja bo moder planet ali pa je ne bo," je slovenski kandidat za komisarja za okolje Janez Potočnik poudaril v uvodnem nagovoru na zaslišanju v Evropskem parlamentu v Bruslju. Ta citat ponazarja njegov pogled na načelo trajnosti, ki je v središču njegovega dela.

Po Potočnikovem mnenju je ohranjanje okolja velika priložnost v gospodarskem, družbenem in poslovnem smislu. "Moja prva prednostna naloga bo zagotoviti, da bo projekt EU 2020 o rasti in delovnih mestih zgrajen na močnih temeljih trajnosti in učinkovitem ravnanju z viri," pravi.

Kot drugo prednostno nalogo je izpostavil biotsko raznovrstnost, ki je po njegovem mnenju neločljivo povezana z učinkovitim ukrepanjem na področju podnebnih sprememb. Kot tretjo prednostno nalogo pa je izpostavil uveljavljanje in izvrševanje okoljske zakonodaje.

Pri svojem prihodnjem delu se bo osredotočil na učinek in rezultate. Zato EU po njegovih besedah potrebuje vizijo in politike, ki temeljijo na dobrih informacijah, analizah, znanju in trdnih dokazih.

Tako je Potočnik v uvodnem nagovoru na zaslišanju v Evropskem parlamentu predstavil ozadje in ideje, ki ga bodo vodile pri delu, preden so mu evropski poslanci začeli zastavljati vprašanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.