Slovenija
49 ogledov

Potrdili prijetje Slovenca v Nemčiji

Bojan Poplaz zanika krivdo. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Na PU Celje so potrdili, da so bili obveščeni o prijetju slovenskega državljana v Nemčiji. Zaradi varovanja osebnih podatkov pa ne morejo razkriti, ali gre za "Vegradovega bombaša".

Nemški policisti naj bi aretirali Bojana Poplaza, obtoženega, da je septembra leta 2010 na vhodna vrata Vegrada postavil bombo, ki pa ni eksplodirala. Na Policijski upravi (PU) Celje so potrdili, da so bili obveščeni o prijetju slovenskega državljana v Nemčiji, zaradi varovanja osebnih podatkov pa imena ne razkrivajo.

Obravnava v Celju preklicana

Celjsko okrožno sodišče je sicer za četrtek napovedalo obravnavo zoper Poplaza, s spletnih strani sodišča pa je razvidno, da je obravnava preklicana. Poplaza naj bi skupaj s še dvema Slovencema v Nemčiji aretirali zaradi sodelovanja pri bančnem ropu, vsi trije pa naj bi bili priprti.

Poplaz je bil po domnevni podtaknitvi bombe v Vegradu priprt, potem je njegov zagovornik Boštjan Verstovšek na sodišču dosegel odpravo pripora in uvedbo hišnega pripora, ki pa je bil odpravljen oktobra lani. Tožilec Darko Kežman je temu nasprotoval ne le zaradi begosumnosti, ampak tudi zaradi ponovitvene nevarnosti.

Zanika nasilno preteklost

Med bivanjem v priporu je Poplaz pisal prijateljem in pri tem ostro zanikal navedbe policije, da ima nasilno preteklost. Po njegovih besedah je bil v Sloveniji kaznovan dvakrat. V pismu je priznal, da je pred leti desetletje preživel za rešetkami v Nemčiji, vendar, kot je zatrdil, po krivem.

Med prestajanjem zaporne kazni v Nemčiji je Poplaz končal gimnazijo in izpit za elektrotehnika energetika. Štiri leta je študiral filozofijo, dve leti pa elektrotehniko, ki je ni dokončal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.