Slovenija
15 ogledov

Potrdili prvi primer gripe

“Kaj je vzrok za 40-odstoten padec števila cepljenih, ne vem. Vsekakor pa cena n Žurnal24 main
Koper. Virus influence B pri osnovnošolki. Število cepljenih strmoglavilo.

Pri 14-letnici iz osnovne šole Antona Ukmarja so v torek potrdili obolelost za virusom influence B. “Gripa je torej zagotovo v Kopru, ker pa ne jemljemo brisov pri vseh obolelih, je mogoče predvidevati, da je virus prisoten tudi pri drugih bolnikih na Obali,” pove epidemiolog Boris Kopilovič s koprskega zavoda za zdravstveno varstvo.

“Klinična slika je enaka kot pri obolelosti za virusom influence A, torej visoka temperatura, bolečine v mišicah in slabo počutje,”
pojasni Kopilovič.

Obiskov v zdravstvenih ustanovah na Primorskem sicer še niso omejili ali prepovedali; o teh ukrepih se v bolnišnicah odločajo
sami.

Kar 40 odstotkov manj
Letos se je proti gripi cepilo kar 40 odstotkov manj ljudi kot v prejšnjih letih. Je vzrok cena? “Kaj je vzrok za takšen padec, ne vemo. Vsekakor pa cena ne more biti razlog, saj je ostala enaka kot lani, to je sedem evrov za kronične bolnike in starejše, ki se jih je v našem zavodu cepilo največ,” dodaja epidemiolog. Za preostale cepljenje stane 12 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.