Slovenija
24 ogledov

Potrebno se bo složno potruditi

Borut Pahor Pixsell
"Svet okrog nas se hitro vrti, Slovenija pa stoji," je v poslanici zapisal predsednik vlade Borut Pahor. Ob tem izpostavlja, da ne naši ne evropski pretekli uspehi niso samoumevni, optimistično pa zaključuje, da bomo uspeli.

Predsednik vlade v odhajanju Borut Pahor je v novoletni poslanici državljankam, državljanom, Slovenkam in Slovencem zapisal, da se svet okrog nas "hitro vrti, Slovenija pa stoji". Kot je opozoril, državna administracija že četrt leta deluje z omejenimi pooblastili. "Zavlačevanje s takim stanjem resno ogroža naše vitalne državne interese," je poudaril.

Izrazil je mnenje, da smemo pričakovati čimprejšnje oblikovanje nove vlade, ki jo čakajo nakopičene finančne, gospodarske, socialne in druge težave. Domače in mednarodne okoliščine pa na mizo novega predsednika vlade že prinašajo sveže dileme, je zapisal Pahor.

Predsednik vlade ima na osnovi svojega znanja, izkušenj in intuicije občutek, da bo naš skupen evropski dom v naslednjih letih zavil v oster zgodovinski ovinek. Po njegovem mnenju je zelo pomembno vprašanje, ali bomo uspeli ostati na tečajih ali pa bodo prevelike napetosti privedle do nepredvidljivih zapletov.

Med drugim je predsednik še zapisal, da "ne naši ne evropski pretekli uspehi niso samoumevni" in  da se bo potrebno "za vse, kar bo bolj pravično, bolj človeka vredno, bolj varno in demokratično", složno potruditi.

V zaključku svoje poslanice je predsednik vlade podčrtal, da potrebujemo eden drugega, da moramo drug drugega spoštovati in se medsebojno spodbujati.

Ob najboljših željah za novo leto pa je še optimistično zaključil: "Neverjetno je, česa vsega dobrega smo sposobni. Vsak posebej in vsi skupaj. Uspeli bomo."

Komentarjev 1
  • privat 20:40 01.januar 2012.

    pravi potrebno se je složno potruditi...uničiti male ljudi??uničiti male s.p. je,uničiti zdravstvo brez plačila,....ah sej so že sprejeli nove ubijajoče zakone da to naredijo!! kaka grezenca..