Slovenija
31 ogledov

Potrebovali bi milijon

Nadzorniki si ne želijo, da bi delavci Vrtnarstva Celje dolgo ostali v negotovos Žurnal24 main
Vrtnarstvo. Sindikalist zadovoljen s sanacijskim programom; kdo bo zanj jamčil denar, še ni znano.

"Danes bi morali delavci Vrtnarstva Celje prejeti januarske plače; ali jih bodo, še ne vem," je včeraj dejal Srečko Čater, sindikalist in eden od članov nadzornega sveta te družbe. Kot je povedal, bi se morali nadzorniki v Ljubljani že v sredo sestati s predstavniki KD Kapitala in Slovenske odškodninske družbe, ki sta večinska lastnika vrtnarstva, in se poskušati dogovoriti o dokapitalizaciji, a so sestanek prestavili na danes.

Plače ali stečaj
Nadzorniki so direktorju Franciju Zdolšku, kot smo že poročali, prejšnji mesec, ko so plače zamujale, postavili ultimat, naj predloži predlog sanacije in zanj zagotovi tudi denar. "Sanacijski program je enkraten, saj predvideva tudi ureditev parka za namen priložnostnih zabav, postavitev mini hišic in prodajalne zoo, a direktor ni povedal, kje bo za vse to dobil denar. To je tako, kot če bi ti v gostilni dali v roke jedilni list, a ne povedali, da je kuhinja prazna," je razmere ponazoril Čater.

Bo zapiral prodajalne?

"Ta čas bi za preživetje potrebovali najmanj milijon evrov in direktorja, ki bi se družbi povsem posvetil," je dodal Čater. Zdolšek je namreč hkrati župan Občine Laško, zato je v podjetju navzoč le dvakrat na teden. Kot je še dejal Čater, Zdolšek razmišlja tudi o zaprtju nekaterih nerentabilnih prodajaln, s čimer bi delo izgubila petina od nekaj več kot 50 zaposlenih.

"A če plač ne bo, je stečaj najboljša rešitev, saj bi v tem primeru zaposleni vsaj lahko uveljavljali svoje pravice do denarnega nadomestila in ne bi bili v negotovosti," je razložil Čater. Zdolšek, ki nam ga včeraj ni uspelo priklicati, pa naj bi dejal, da smo za to, da kredita ne dobi, krivi mediji, ker pišemo o njihovih težavah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.