Slovenija
20 ogledov

Potrebujejo več časa

Za otroke gre Anže Petkovšek
Sedem dnevni rok za pripravo pritožbe je bil prekratek.

Koalicija "Za otroke gre!" je sinoči oddala ustavni spor oziroma ustavno pritožbo zoper sklep Državnega zbora o prepovedi referenduma glede zakona, ki pravice istospolnih parov izenačuje z raznospolnimi. 

V pritožbi predlagajo razveljavitev oziroma odpravo sklepa o prepovedi referenduma ter dopustitev referenduma.Ustavna pritožba zaenkrat vsebuje 17 strani, so zapisali na svoji spletni strani. 

Zahtevajo podaljšanje roka

"Ker je po našem prepričanju sedemdnevni rok, ki ga je postavil Milan Brglez, prekratek, nezakonit in protiustaven, predlagamo tudi, da nam Ustavno sodišče določi rok, v katerem bomo pritožbo dodelali in dodatno utemeljili," zahtevajo v koaliciji "Za otroke gre"

Ustavno pritožbo so nasprotniki izenačitve pravic napovedali takoj, ko je državni zbor  26. marca s 53 glasovi za in 21 proti zavrnili razpis referenduma in ustavil zbiranje podpisov volivcev za podporo zahtevi za razpis referenduma. Kot meni večina poslancev, se referendumska pobuda nanaša na zakon, glede katerega skladno z ustavo referendum ni dopusten.

Kolaicija "Za otroke gre!" je v štirih dneh, do ustavitve zbiranja podpisov, zbrala več kot 48 tisoč overjenih podpisov.

 

Komentarjev 3
  • dragec 08:50 04.april 2015.

    Verjetno se ta čarovnica nastavlja temu Primsu (granny pussv)

  • Johan Spohan 16:57 03.april 2015.

    Bedaki pa podpirajo zapravljanje davkoplačevalskega denarja, da se nekaj brezdelnežev kot sta Primc in Zevica promovira, ker kaj drugega da bi bila prepoznavna še nista naredila.

  • Tupamaros 11:01 03.april 2015.

    Prepoved referenduma so podprli v DZ vsi tisti, ki nikakor ne zmorejo preseči mentalnega horizonta Baze 20 in Kočevske Reke.