Slovenija
31 ogledov

"Potrebujemo močno socialno in solidarno državo"

Alenka Bratušek Saša Despot
Premierka je prepričana, da še nismo na cilju, smo pa na pravi poti. Na poti do suverene, solidarne in pravične družbe.

Predsednica vlade Alenka Bratušek je prepričana, da je bila suverenost naše države pomembno vprašanje tudi letos, ne le pred 23 leti. "Slovenija je bila pred izzivom, ali bomo svoje težave reševali sami na način, kakor si ga bomo izbrali sami, ali pa nam bodo način reševanja napačnih preteklih odločitev v prihodnje narekovali in določali v drugih prestolnicah. Enako kakor pred triindvajsetimi leti smo se tudi letos odločili za svojo pot in potrdili željo po samostojnosti in suverenosti," je povedala v poslanici ob prazniku dneva samostojnosti in enostnosti.

Za močno socialno in solidarno državo

 "Gospodarska in finančna kriza sta tako za našo kakor tudi za druge države odprli pomembna vprašanja o tem, po kakšni poti si želimo hoditi v prihodnosti. Si želimo države z nizkimi davki, zasebnimi šolami in zasebnimi zdravstvenimi ustanovami, ali države, kjer nekoliko višji davki prinašajo socialno varnost, kakovostno javno šolstvo in dostopno zdravstveno oskrbo? Sama sem z vsakim dnem, ko spremljam obraze krize, še trdneje prepričana, da potrebujemo močno socialno in solidarno državo," pravi.

Meni, da cilji, ki smo si jih zadali kot družba, niso visokoleteči, temveč realni in dosegljivi. "Slovenija bo država, kjer ima solidarnost prednost pred egoizmom in kjer je sodelovanje bolj cenjeno od lastnih interesov."

"Smo na pravi poti"

Pravi, da danes še ne moremo reči, da smo na cilju, smo pa po njenem zopet na pravi poti. "Sodelovanje in enotnost nas bosta zagotovo pripeljala do skupnega cilja, to pa je suverena, solidarna in pravična družba. Praznujmo dan samostojnosti in enotnosti z mislijo, da je Slovenija domovina vseh njenih državljanov, solidarna, strpna in pravična. Tako smo si zamislili pred 23 leti in takšno gradimo tudi danes," je zapisala in za konec vsem čestitala in zaželela, da bi pot, ki smo jo potrdili 26. decembra 1990, uspešno nadaljevali.

Komentarjev 73
  • privat 07:35 01.januar 2014.

    ja bogovi imajo še vedno počitnice...nam pa so prepisali že drugega delat...!! To pa je skrajno desno usmerjeno. Ne pa da blebečejo o socialni ,pravični državi...zopet zavajajo

  • mph 09:42 27.december 2013.

    Rešitev za državo je edino JBTZ. Janšo Bo Treba Zapret. :-)

  • mph 09:01 27.december 2013.

    Eh, te Evropske države imajo srečo, da nimajo Majerja. Ta je bolj poguben kot vse naravne sile, kuga, kobilice, ... in kdo ve kaj še vse skupaj.