Slovenija
25 ogledov

Potrjene spremembe v Kadu

Borut Jamnik (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Skupščina Kapitalske družbe (Kad) je v torek odpoklicala dva člana nadzornega sveta, predstavnika kapitala ter za štiriletni mandat med nadzornike imenovala tri nove predstavnike države kot edine delničarke.

Druga polovica zdaj spet šestčlanskega nadzornega sveta je ostala nespremenjena, so danes potrdili v Kadu.

Država ima v nadzornem svetu Kada tri predstavnike, a je bilo eno mesto doslej prazno. Skupščina je potrdila predlog Soda in odpoklicala dosedanja člana nadzornega sveta Janija Kavtičnika in Jožeta Jurkoviča. Za štiriletni mandat je za člane nadzornega sveta imenovala Sama Lozeja, Aleksandra Mervarja in Staneta Seničarja, ki so vsi trije tudi člani nadzornega sveta Soda.

Druga polovica šestčlanskega nadzornega sveta je ostala nespremenjena. Predstavnik sindikatov ostaja Ladislav Rožič, predstavnika organizacij upokojencev pa Ana Bilbija in Aldo Ternovec.

Skupščina Kada je bila sicer sklicana na zahtevo uprave in nadzornega sveta. Obravnavala je soglasje k sklenitvi sporazuma o skupnem nastopu pri prodaji delnic družbe, zahteva Soda za odpoklic članov nadzornega sveta pa je bila na dnevni red uvrščena naknadno.

Komentarjev 1
  • dragec 16:31 28.avgust 2013.

    Kaj pa kompletno upravo z vodjo......s čudnim priimkom