Slovenija
16 ogledov

Potrjeni kandidaturi Zvera in Pahorja

referendum Nik Rovan
Poleg Danila Türka je Državna volilna komisija potrdila kandidaturi Milana Zvera in Boruta Pahorja, ki sta tako tudi uradno postala kandidata za predsedniško funkcijo.

Rok za vložitev kandidatur se bo iztekel jutri opolnoči, takrat bo tudi znano, ali se bo za predsedniško funkcijo ob Milanu Zveru, Borutu Pahorju in Danilu Türku, ki je kandidaturo kot prvi vložil že konec avgusta, potegoval še kdo.

Da bo s polno paro zbiral še 300 manjkajočih podpisov, je sicer napovedal Miro Žitko. Do sedaj jih ima nekaj več kot 2700. "S svojim štabom vse aktivnosti usmerjamo v pridobivanje manjkajočih glasov, zato bom s številnimi prostovoljci nagovarjal volivce na upravnih enotah po vseh večjih krajih Slovenije," je povedal Žitko. Nastopa sicer kot neodvisni kandidat s podporo strank Humana Slovenija in Stranka enakopravnih dežel.

Zver bo na volitvah nastopil kot kandidat SDS in NSi. Kandidaturi, ki jo je na Državno volilno komisijo vložil 10. oktobra, pa je priložil podpise 30 poslank in poslancev obeh strank.

Pahorjevo kandidaturo so dan pozneje vložili člani njegovega volilnega štaba. V predvolilno tekmo Pahor vstopa kot kandidat SD, njegovo kandidaturo pa je s podpisi podprlo tudi 4456 volivk in volivcev.

Kot prvi je sicer kandidaturo za svoj drugi mandat 31. avgusta vložil aktualni predsednik Danilo Türk. Pod njegovo kandidaturo se je podpisalo nekaj več kot 13.000 volivcev s prvopodpisano nekdanjo ustavno sodnico Dragico Wedam Lukič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.