Slovenija
4648 ogledov

Novo: Število okuženih v domovih za starejše še kar raste

Novi koronavirus Profimedia
Število potrjenih primerov okužb z novim koronavirusom je naraslo na 1304, kar pomeni, da je bilo v zadnjih 24 urah potrjenih 36 novih primerov.

Po naših neuradnih informacijah gre v 17 od 36 novih primerov za okužbe v domovih za starejše občane. Število okuženih tako oskrbovancev kot zaposlenih v domovih za starejše občane se je tako povzpelo na 393. Največ okuženih je v DSO Šmarje pri Jelšah, sledita DSO Ljutomer in Metlika. 

Največje število okuženih je še vedno na območju Mestne občine Ljubljana. Prve primere okužb so potrdili v dveh občinah, in sicer Cankova in Škocjan.  

  frizer Slovenija Ste upali, da pojdete kmalu k frizerju? Kar pod nosom se obrišite!

Prvi potrjeni primer smo v Sloveniji zabeležili 4. marca, do vključno 15. aprila pa je za posledicami bolezni covid-19 umrlo 61 ljudi. 

Slovenija je začela s sproščanjem ukrepov, a pristojni ob tem opozarjajo, da je treba postopati zelo previdno. "Če bi začeli prehitro, bi širjenje virusa lahko spet pospešili in morali bi stopiti nazaj na težko pot, ki smo jo že prehodili," je že včeraj opozoril vladni govorec Jelko Kacin.  

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • marsal22 11:50 17.april 2020.

    36 novo okuženih v 1 dnevu je ogromno !! Ko se je okužilo 5 ljudi dnevo so uvedli ukrepe, zdaj pa jih mislijo rahljati ! Zelo tvegano !!!!!

  • joze95 10:44 17.april 2020.

    Ob teh številkah pa bi bilo dobro, če bi minister za delo poleg pohvale morda pogledal način delovanja domov. Zakaj nekje ne, zakaj drugje ja. Čas je za streznitev in resen pregled tako načina dela in izvajanja ukrepov pred in ...prikaži več po korona virusu in predvsem kako se izvajajo procedure. Žal je ta virus pokazal na jasen problem, nekateri domovi poslujejo urejeno drugi pa ne. Pa če je komu to všeč ali pa ne!