Slovenija
17 ogledov

Potrpite še malo, sonce je na vidiku

dež Saša Despot
Danes in vsaj do srede tedna bo še oblačno in deževno, a na vidiku je že lepše vreme.

Danes bo oblačno in deževno. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 400 in 700 metrov. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem ob šibki burji okoli 10 stopinj.

Jutri bo pretežno oblačno, občasno bodo še rahle padavine. Jutranje temperature bodo od -1 do 4, na Goriškem in ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 3 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Na boljše bo šlo po sredi

V noči na sredo se bodo padavine prehodno spet nekoliko okrepile in do jutra povečini ponehale. V sredo se bo na Primorskem delno razjasnilo, zapihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo še precej oblačno, a večinoma suho vreme. V četrtek se bo postopno zjasnilo tudi v notranjosti Slovenije, najkasneje na jugovzhodu države.

Ponoči mraz, čez dan 15 stopinj

Od četrtka do prihodnjega torka bodo naši kraji postopoma vedno bolj pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V višinah bo z vetrovi severnih smeri k nam pritekal postopno toplejši in bolj suh zrak.Vremenoslovci pričakujejo sončno vreme z občasno povečano oblačnostjo. Verjetnost za padavine je zelo majhna. Jutranje temperature bodo okoli ledišča, najvišje dnevne pa od 10 do 15 stopinj Celzija.

 
Komentarjev 1
  • Dare Dado 08:16 07.marec 2016.

    končno konec tega butastega dežja in kretenskega snega