Slovenija
19 ogledov

Poučevanje 
ali svetovanje

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Inšpektor. Zakonodaja mu dovoljuje le pedagoško delo.

"To nikakor ni pedagoško delo, to je svetovanje z nekega konkretnega področja. Tudi naziv, ki ga ima, mu ne omogoča, da bi predaval pedagoško s tega področja, ker bi moral imeti za to ustrezno habilitacijo univerze," o predavanjih glavnega inšpektorja za delo Boruta Brezovarja, zaradi katerih mu protikorupcijska komisija očita navzkrižje interesov, meni Igor Ž. Žagar s Pedagoškega inštituta.

Brezovar (na fotografiji) se namreč sklicuje na 15. člen zakona o inšpekcijskem nadzoru, ki inšpektorju izjemoma dovoljuje delo za drugega delodajalca na področju, na katerem opravlja nadzor, kadar gre za znanstveno ali pedagoško delo.

"Tu je spolzek teren. Če je svetoval nekomu in to temu lahko prinese neke koristi, to ni pedagoško delo. Če pa je imel predavanje o delovanju inšpekcije, je to možno uvrstiti pod ta 15. člen," pa razlaga Branimir Štrukelj iz sindikata vzgoje in izobraževanja, kjer je Brezovar pred leti tudi že predaval. Brezovar sicer običajno predava o najpogostejših kršitvah delovnih razmerij ter varnosti in zdravja pri delu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.