Slovenija
46 ogledov

Povabili, pa si premislili

Zaupanje Steffna Leskovarja v policijo je na dnu. Še vedno se mu niso opravičili Žurnal24 main
Sporno. Policija zavrnila pogovor z žrtvijo, ker je s sabo pripeljal zagovornika.
Policijske metode
Kriminalistka
. Predlagala je, naj se pogovor opravi posamično, skladno z metodiko vodenja tovrstnih razgovorov. Policija se zaveda občutljivosti teme, pravijo na PU.

Pedofilija. Vodja skupine za mladoletniško kriminaliteto Policijske uprave (PU) Ljubljana Neža Miklič je konec aprila Steffna Leskovarja povabila na pogovor, v katerem naj bi izvedela za morebitne druge žrtve pedofila, ki je Leskovarja trikrat posilil, ko je bil še desetleten fant, a je njegov primer zastaral. Ko je Leskovar na PU prišel v spremstvu Matica Munca iz svetovalnice Akcija!, je Mikličeva vztrajala pri ločenem pogovoru, s čimer se Leskovar in Munc nista strinjala in sta policijo zapustila.

Obvestilo še v Nemčijo
"S sabo sem pripeljal Matica Munca, ker je zaradi izkušenj s kriminalistično policijo iz preteklosti moje zaupanje vanjo na dnu in nisem hotel biti sam na pogovorih," je pojasnil Leskovar. Ko je leta 2008 V. G. ovadil zaradi suma pedofilije, ga je namreč kriminalist (ki še vedno dela) zmerjal in mu ni verjel. "Policija se je znova pokazala v luči, na katero kažem, saj je šlo samo za pogovor in ne za zaslišanje," razlaga razočarani Leskovar, ki je o svojih izkušnjah obvestil tudi nemško ombudsmanko, saj je tudi nemški državljan. "Namen razgovora je bil pojasniti okoliščine iz preteklosti z namenom ugotavljanja identitete morebitnih žrtev, ki se niso javno izpostavljale oziroma zadeve prijavile," so pojasnili na PU Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.