Slovenija
22 ogledov

Povečuje se količina gradbenih odpadkov

Za odstranjevanje divjih odlagališč z Barja najbolje skrbijo v Občini Log - Drag Žurnal24 main
Barje. V čistilni akciji Stop divjim odlagališčem na Barju je odpadke letos pobiralo okoli 1.900 ljudi.

Ljubljana. Okoli 28 ton odpadkov so prostovoljci nabrali na območju Ljubljanskega barja v sklopu čistilne akcije Stop divjim odlagališčem na Barju. Sodelovalo je približno 1.900 ljudi iz sedmih občin, je povedal Tomaž Toni, predsednik okoljevarstvenega društva Barjanski zmaj, ki je akcijo organiziralo.

Za večja ni bilo opreme
Skupna količina odpadkov, ki so jih zbrali letos, je manjša kot prejšnja leta, je pojasnil Toni. "To je razveseljujoče, vendar smo opazili povečanje količine gradbenih odpadkov," je pojasnil Franc Prešeren iz društva. Po Tonijevih besedah so se s prostovoljci sicer lotili predvsem manjših divjih odlagališč, saj za večja niso imeli primerne opreme, poleg tega pa sodelujoči za to niso bili usposobljeni.

"Država projekta ne podpira in se vanj ne vključuje," so o financiranju akcije povedali v društvu. Kot pravi Toni, so sredstva dobili predvsem z donacijami, pri odvozu odpadkov pa sta jim pomagali Komunalno podjetje Vrhnika in Javno podjetje Snaga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.