Slovenija
38 ogledov

Povozil in vlekel po tleh peško

Ravno predvčerajšnjem je v Slovenj Gradcu za posledicami prometne nesreče na pre Žurnal24 main
V včerajšnji prometni nesreči je voznik avtobusa spregledal peško na prehodu za pešce. Potem ko jo je zbil, jo je še vlekel po tleh in na koncu z desnim kolesom zapeljal čez njo.

Policisti so včeraj opravili ogled kraja prometne nesreče. Ugotovili so, da je 45-letni voznik iz Radelj ob Dravi vozil avtobus iz smeri Celjske ceste proti Ronkovi cesti v Slovenj Gradcu.

2: 0
Letos je to druga žrtev na koroških cestah, v enakem obdobju lanskega leta na koroških cestah ni umrl noben udeleženec cestnega prometa.

Na avtobusu ni bilo potnikov, ker ni bil na redni medkrajevni liniji. Ko je pripeljal do semaforiziranega križišča, je pri zeleni luči na semaforju zavil desno v smeri Ronkove ceste.

Pri tem je spregledal 59-letno peško iz Slovenj Gradca, ki je takrat prav tako pri zeleni luči prečkala prehod za pešce.

Voznik je z desnim bočnim delom avtobusa trčil v peško, ki je padla na tla. Nato jo je vlekel po vozišču v razdalji 7 metrov, nakar je z zadnjim desnim kolesom zapeljal čez njo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ob tem je utrpela tako hude telesne poškodbe glave, da je na kraju nesreče umrla.

Zoper voznika avtobusa bodo policisti zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.