Slovenija
21 ogledov

Povprečno 150€ za igre na srečo

Loto loterija listek BOBO Žurnal24 main
V zadnjem letu je povprečen Slovenec za igre na srečo namenil dobrih 145 evrov, skupno smo državljani v ta namen porabili okoli četrt milijarde evrov. Loto ostaja najbolj priljubljen.

To je pokazala raziskava, ki jo je med slovenskimi gospodinjstvi za Fundacije za financiranje humanitarnih in invalidskih organizacij (Fiho) opravila agencija Giedon.

K igranju iger na srečo so bolj nagnjeni moški in manj izobraženi. Največji delež je tistih, ki igrajo samo takrat, ko je dobitek velik.

Loto je med tistimi, ki igrajo igre na srečo, še vedno najbolj priljubljena igra na srečo. Primerjava z letom 2009 pokaže, da se je najbolj povečal delež tistih, ki igrajo športne stave in stavijo pri tujih internetnih ponudnikih iger na srečo.

Anketa je pokazala, da vsak mesec vsaj eno od iger na srečo igra 43,9 odstotka polnoletnih državljanov Slovenije, kar je za 8,4 odstotnih točk več kot po lanski raziskavi.

Javnomnenjska raziskava je bila izvedena med 29. julijem in 1. avgustom na vzorcu 1080 oseb.

Pri tujih internetnih ponudnikih športnih stav vsak polnoletni prebivalec Slovenije vplača v povprečju 24,7 evra na leto, kar pomeni, da se je v zadnjem letu na ta način v tujino odlilo okoli 42,4 milijona evrov.

Narašča število stav prek interneta

Igralne navade se med državljani spreminjajo. Igranje iger na srečo in športnih stav se namreč seli na internet, hkrati se povečuje delež igranja tistih iger, kjer sta rezultat in dobitek znana hipoma oziroma še isti dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.