Slovenija
15 ogledov

Povratniki v Pahorjevi vladi

Žurnal24 main
Za kulisami alarma, da bo v koaliciji zavrelo zaradi LDS, se skrivajo številna resnična nezadovoljstva. Denimo v Zaresu, kjer se zdi, da živijo poslanci in ministri ločeni življenji.

Ministri poslancev ne obveščajo dovolj, pravijo naši viri. Nezadovoljstvo LDS nad Ruplom pa podpirajo nekateri novi poslanci SD, ki so zelo kritični do koalicijske partnerice Zares. "To ni politična stranka, to je interesna skupina," se eden od poslancev SD jezi zaradi neskromnih apetitov Zaresa do kadrovskega kolača, ki presega uspeh na volitvah. Ministri poslancev ne obveščajo dovolj, pravijo naši viri.

Veto Zaresa
Po svojem okusu so menda pokadrovali pri Elesu. Kadrovanje v Kad in Sod prihaja z enotedensko zamudo zaradi koalicijskega veta, ki so ga na prvotno izbrana imena dali v Zaresu. V novi vladi so številni funkcionarji starih vlad. Poleg Dimitrija Rupla je pri Pahorju našel službo nekdanji predsednik parlamenta Jožef Školč (LDS), direktorica vladnega urada za komuniciranje je postala Veronika Stabej, ki je bila pred diplomatsko kariero do leta 1997 svetovalka pri Janezu Drnovšku. Podobno kot Valentina Flander, ki je postala vodja kabineta finančnega ministra Franceta Križaniča.

Za državno sekretarko pa je vzel kar Heleno Kamnar, ki je isto funkcijo opravljala pod Antonom Ropom in Dušanom Mramorjem. Tudi na kulturnem ministrstvu je državni sekretar nekdanji Drnovškov svetovalec Stojan Pelko. Državna sekretarka na Ministrstvu za lokalno samoupravo Meta Vesel Valentinčič pa je bila v preteklosti generalna sekretarka na Ministrstvu za zdravje.

Tudi strankarsko lojalnih ne manjka. V premierjevem kabinetu sedijo dolgoletni člani SD Rado Genorio, Nataša Kovač in Miloš Pavlica. Golobič je za šefico kabineta vzel dosedanjo Zaresovo piarovko Tino Hrastnik, Širca pa strankino strokovno sodelavko iz parlamenta Majo Glücks.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.