Slovenija
23 ogledov

Povrnjenih le nekaj odstotkov škode zaradi žledoloma

slovenija 03.02.14, zled, led, sneg, naravna katastrofa, skoda, elektrika, popra Anže Petkovšek
Predvidoma prihodnji mesec naj bi začeli izplačevati nadomestila zaradi škode nastale z izpadom elektrike. A ker je zahtevkov preveč, bodo podjetja dobila vrnjeno le okoli petino stroškov.

Ministrstvo za infrastrukturo naj bi podjetjem, ki so zaradi izpada elektrike ob žledolomu utrpela škodo, predvidoma prihodnji mesec začela izplačevati zahtevke. Vlada je za to namenila 800.000 evrov, a je svoje zahtevke prijavilo 2091 podjetji, ki so navedla škodo v višini 3,4 milijone evrov.

"Vsi zahtevki ne bodo priznani, ravno tako ne bodo vsi zahtevki priznani v celoti, saj nekateri vlagatelji zahtevajo povračila za stroške, ki niso bila privedena, ali pa ne morejo predložiti vseh potrebnih dokazil," so pojasnili na ministrstvu za infrastrukturo, ki nadaljujejo, da bodo podjetjem tako izplačali le sorazmeren delež priznanega zahtevka. Torej če bi bodo priznani vsi zahtevki, bo država vsakemu izplačala le nekaj več kot 20 odstotkov škode, ki mu jo je izguba elektrike prizadejala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.