Slovenija
71 ogledov

Pozabil pogovor z novinarjem

Aleš Seliškar je dejal, da podpisi njegovega očeta na vlogah za spremembo namemb Žurnal24 main
Zaslišanja v DZ. Vsi zanikajo, da bi Smodinovec kupoval Jure Janković.

Pogovarjal sem se z veliko novinarji, s kom in kdaj, pa ne vem,” je dejal Aleš Seliškar, sin prodajalca zemljišča na Smodinovcu, na zaslišanju komisije državnega zbora (DZ), ki se ukvarja z gradbenimi posli v Ljubljani in jo vodi Alenka Jeraj (SDS). Komisija raziskuje, ali se za nakupom zemljišča in poskusi spreminjanja namembnosti iz nezazidljivega v zazidljivo skriva sin župana Zorana Jankovića Jure Janković.

Časopisa očitno ne bo tožil
Seliškar je zanikal, da bi Jureta Jankovića sploh poznal. Niti se ni spomnil, da bi za Finance izjavil, da to zemljišče še dolgo ne bi bilo zazidljivo in da so družini Seliškar predstavniki Taxgroupa dejali, da če ga ne prodajo, bodo še 25 let le kosili travo. Ustrašil se ni niti svaril člana komisije, poslanca Franca Pukšiča (SDS), da je laganje pred komisijo kaznivo dejanje, in ni želel ne zanikati ne potrditi, da bi bile izjave za Finance lažne. Na vprašanje, ali bo sprožil kakšne postopke proti časopisu, če so njegove navedbe napačno zapisali, ni odgovoril.

Pred komisijo je včeraj sedel tudi Matija Šešok iz Taxgroupa. Zatrdil je, da zemljišča na Smodinovcu ni kupil za Jankovića, ampak za šest milijonov evrov vreden logistični center. Zanj naj bi Taxgroup že kupil tudi podjetje, ki se ukvarja s programsko opremo za logistične centre. Komisijo je z vprašanji o podjetjih, ki bi naj bila tako ali drugače povezana z Jankovići, napotil k lastnikom in dejal, da za Jankoviće podjetij ni ustanavljal.

Zaslišan je bil še direktor Slovenija projekta Robert Rožac, ki je od posla na Smodinovcu odstopil, ko je izvedel, da zemljišče ne bo zazidljivo. Aro naj bi mu vrnil Šešokov Simin. Vendar se Rožac ob tem vprašanju imena podjetja, ki mu je vrnilo aro, ni spomnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.