Slovenija
35 ogledov

"Pozabili" v predalu

Borut Pahor in Mitja Gaspari Anže Petkovšek
Tožba Simobila. Slovenija zamudila rok, da se priglasi, da bi na Sodišču EU lahko povedala svoje.

“To je nezaslišana šlamparija uradnikov na ministrstvu za gospodarstvo (MG),” nas je opozoril vir z ministrstva. Pojasnil je, da so na MG zamudili rok, v katerem bi morali Sodišču Evropske unije (EU) odgovoriti, ali bodo v tožbi Simobila proti Evropski komisiji zagovarjali svoja stališča ali ne.

Ali bi lahko na MG s tem celo namerno šli na roko Simobilu, vir ni želel špekulirati. Po naših podatkih naj bi postopek vodila uradnica Martina Gračnar.

Direktor direktorata za notranji trg Drago Napotnik pa je poskrbel, da je predlog kar en mesec prepoznega odgovora Sodišču EU z njegovim pooblastilom podpisal nekdo drug. Začasni minister Mitja Gaspari naj bi že uvedel notranjo preiskavo, je zatrdil vir.

Na MG so priznali, da “ugotavljajo razloge za nastalo zamudo”, a hkrati zatrdili, da “ni bil sprožen noben postopek notranje preiskave”. Preverjajo le, “kako je potovala pošta, da se ugotovi, ali so potrebni dodatni ukrepi”. Zatrdili so, da zamuda nima nobene zveze z omenjeno uslužbenko, prav tako “v ozadju ni skritih razlogov, ki bi lahko koristili Simobilu”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.