Slovenija
40 ogledov

Pozabite na brezplačen NLB Proklik

Srednja in velika podjetja bo Proklik stal 7,50 evra na mesec. Žurnal24 main
2,5 milijona evrov. Toliko se bo na leto nateklo v blagajno NLB z nadomestilom za Proklik.
V primerjavi z drugimi ponudniki, ki že dlje zaračunavajo mesečno uporabnino, NLB Proklik ostaja cenovno ugoden.
 

Nova Ljubljanska banka (NLB) je z januarjem podražila stroške vodenja računa – z vpeljavo novega stroška za NLB Proklik (elektronska banka za podjetnike), nas je obvestil bralec. “To pomeni povišanje cene storitve za 41,5 odstotka,” se jezi. Do zdaj je namreč plačeval le storitev vodenja poslovnega računa (in je lahko uporabljal Proklik), kar ga je na mesec stalo 10,85 evra. K temu strošku pa mora zdaj dodati 4,50 evra (skupaj torej 15,35 evra).

Z NLB odgovarjajo, da ne gre za podražitev storitev, temveč za vpeljavo popolnoma novega stroška: “V mesečnem nadomestilu za vodenje NLB Poslovnega računa ni bilo nikoli zapisano, da bi vodenje vključevalo tudi uporabo NLB Proklika. Gre za povsem novo nadomestilo, ki ga zaračunavamo od 1. januarja.” Pojasnjujejo še, da so nadomestilo uvedli “zaradi pokrivanja stroškov vzdrževanja, ki rastejo z uvajanjem potrebnih sprememb in prilagoditev”. Sicer pa poslovni Proklik uporablja okoli 45 tisoč uporabnikov; to na letni ravni pomeni, da se bo v blagajno največje državne banke nateklo dodatnega skoraj 2,5 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.