Slovenija
28 ogledov

Pozabljivemu šoferju pobegnil avtobus

Tovornjak Snage je k sreči zaustavil premikajoči se avtobus. Žurnal24 main
Voznik avtobusa LPP je na postajališču Tomačevo pozabil zategniti ročno zavoro avtobusa, ta pa je odšel svojo pot. Na srečo ga je zaustavilo tovorno vozilo Snage.

Bralec Jure nas je opozoril na nenavadno nesrečo, ki se je pripetila v ljubljanskem predmestju Tomačevo. Voznik avtobusa Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) je na končnem postajališču proge 19 v Tomačevem pozabil zategniti ročno zavoro avtobusa. Ta se je začel premikati po vzpetini navzdol, vendar ga je na srečo zaustavil parkirani tovornjak Snage. V nesreči ni bil nihče ranjen.

 

Žurnalova naveza

Če ste tudi vi priča izrednemu dogodku, pošljite fotografije na  mobilno številko ali elektronski naslov naveza@zurnal24.si. Mobilna številka za pošiljanje SMS-ov ali MMS-ov s slikami: 4224. Pred besedilo oziroma v polje Zadeva vpišite ključno besedo NAVEZA. Za fotografijo vam bomo plačali 20 evrov, če jo bomo objavili v časniku Žurnal24 ali tedniku Žurnal. Fotografije, objavljene na spletnem portalu, se ne honorirajo.

Incident so za zurnal24.si potrdili na LPP-ju in dodali, da gre nedvomno za krivdo voznika:"Pri teh avtobusih je tako, da ko so vrata odprta, je avtobus blokiran in se ga ne da speljati. Voznik je bil razvajen, zapustil je avtobus z odprtimi vrati, ne da bi zategnil ročno zavoro. Po treh minutah blokada popusti in avtobus se je začel premikati." Uprava LPP-ja je z nevestnim voznikom že opravila razgovor in ta je priznal krivdo. Izdan mu bo tudi pisni opomin.

Popravilo škode na avtobusu, počeno šipo in levo luč, bo krilo podjetje in ne voznik. "Škode je za dve njegovi letni plači," so pojasnili na LPP-ju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.