Slovenija
4784 ogledov

Požar: Evakuirati so morali 50 ljudi, škoda je velika

PGD Mežica
V požaru sta zgorela tudi dva avtomobila.

Požar v Mežici, v katerem je v noči na soboto zgorel lesen objekt in je poškodoval nekaj bližnjih objektov, je po prvih podatkih povzročil do 200.000 evrov materialne škode. Pri gašenju je sodelovalo okoli 80 gasilcev, dva sta se lažje poškodovala, so danes sporočili s celjske policijske uprave.

V središču Mežice, za pošto in občino, je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje zagorelo v petek okoli 23. ure, v njem pa je v celoti pogorel objekt, ki so ga občani koristili kot garaže oz. shrambe. V požaru sta zgoreli dve osebni vozili in stvari, ki so jih občani hranili v objektu.

Ogenj je po prvih podatkih poškodoval tudi del ostrešja bližnje stanovanjske hiše, del ostrešja bližnjega stanovanjskega bloka, vrtno uro, več fasad in stekel na oknih bližnjih stavb. Vzrok nastanka požara še ni potrjen.

Zaradi nevarnosti so morali iz treh objektov evakuirali približno 50 ljudi. Kot so za STA v soboto popoldne povedali na občini, kjer so ponoči aktivirali tudi štab civilne zaščite, so se ljudje ponoči večinoma znašli sami in si poiskali začasno namestitev ter se medtem že vrnili domov.

Dve osebi, ki živita v stanovanjskem objektu, na katerem je zgorelo ostrešje, pa sta se morali začasno preseliti. Stavbo bodo predvidoma v ponedeljek pregledali strokovnjaki, so povedali na občini.

Obsežen požar so pogasili prostovoljni gasilci, ki so v Mežico prišli na pomoč iz celotne Mežiške doline in Kotelj, pomagali so tudi poklicni gasilci z Raven na Koroškem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.