Slovenija
16 ogledov

Požar pri Čopiču

1/5
Žurnal24 main
Sinoči nekaj pred 20. uro je v Črmošnjicah pri Stopičah na Dolenjskem zagorelo. Ogenj je zajel gospodarsko poslopje, načel pa že tudi hišo.

V neposredni bližini lope, kjer je zagorelo, stoji stanovanjska hiša, ki je bila že v veliki nevarnosti, da se je dotakne požar. Gasilci so jo vendarle še pravočasno uspeli rešiti.

Požar, ki je starejši objekt v celoti uničil, so pogasili poklicni gasilci iz Novega mesta in prostovoljni gasilci iz Stopič, Šmihela, člani društva Podgrad - Mehovo in Dolž, skupaj 28 gasilcev.

Vzrok požara še ni znan, ravno tako še ni ocenjena škoda.

Pri zasužnjevanem "Čopiču"
Gorelo je na domačiji, kjer je nekoč živel tudi Janez Klobučar, poznan tudi pod imenom Čopič, ki je slovenski javnosti postal znan v primeru zasužnjevanja dolenjskih Romov. Dva Roma iz naselja Brezje v Novem mestu sta ga domnevno proti njegovi volji zadrževala in ga silila v razna priložnostna dela. Domnevno naj bi bila do njega nasilna in mu celo odrezala prst na roki.

Na domačiji, kjer je gorelo, zdaj živi le brat Janeza Klobučarja, ki pa ga v času, ko je zagorelo, ni bilo doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.