Slovenija
48 ogledov

Požar v ZOO: v ambulanti le še ena žival

beli kakadu Koki na respiratorju
1/3
Ljubljanski živalski vrt
Po požaru v ljubljanskem živalskem vrtu je v ambulanti le še ena žival, in sicer beli kakadu Koki, vendar se tudi njegovo stanje izboljšuje.

Na srečo včerajšnji požar v ljubljanskem živalskem vrtu ni povzročil večje škode. Vnelo se je pri neonski žarnici v ptičji hiši, vendar so zaposleni in gasilci hitro ukrepali.

"Pri živalih zaenkrat ni videti, da bi kakšna utrpela kakšne zdravstvene težave," je za zurnal24.si povedala direktorica živalskega vrta Zdenka Barbara Ban Fischinger. Kot pravi, je bilo več dima kot ognja, so se pa seveda živali kljub temu prestrašile. "Dobile so antibiotike in malo pomirjeval, ker so se prvič s tem srečale. Žival je seveda tako kot človek tudi prestrašena in pretresena," pravi Ban Fischingerjeva.

Večina ptic je na srečo pobegnila ven iz hiše, v dimu pa so ostali ujeti zelenokrile are, beli kakadu in kakadu goffini. Danes je v ambulanti na opazovanju le še 17-letni beli kakadu Koki, ki so ga včeraj priklopili tudi na respirator zaradi težav z dihanjem. Te niso bile nujno samo posledica dima. "Verjetno tudi od stresa. Žival pretrese, če se kar naenkrat znajde v dimu," pojasnjuje Ban Fischingerjeva.

Ptičja hiša je tako znova odprta in vse druge ptice razen Kokija že letajo naokrog. Tudi Koki je boljše, vendar zaradi previdnosti še ostaja na opazovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.