Slovenija
57947 ogledov

Požar zahteval smrtno žrtev, umrla je prostovoljka

požar Kras Profimedia
Umrla je prostovoljka civilne zaščite.

Kot poroča Primorski dnevnik, so požari v Furlaniji - Julijski krajini danes žal terjali prvo smrtno žrtev. Koordinatorko civilne zaščite iz Praprotna Eleno Lo Duca je med preverjanjem požarišča med pri Praprotnem zmečkalo drevo.

56-letna ženska naj bi si ogledovala posledice požara, ko so ognjene zublje že ukrotili. Nanjo naj bi se prevrnilo drevo, ki ga je poškodoval ogenj, in jo zmečkalo. Prostovoljka je bila na mestu mrtva. Dogodek preiskujejo karabinjerji iz Čedada. 
Lo Duca, sicer doma iz Vidma, je bila zaposlena kot policistka na čedajski policijski postaji.

Razmer na italijnski strani se umirjajo

Položaj na požarišču na italijanskem Krasu je sicer stabilen, gasilci in prostovoljci civilne zaščite so s skupnimi močmi zaustavili nadaljnje širjenje ognja, je danes dejal pristojni v deželni vladi Furlanije - Julijske Krajine za civilno zaščito Riccardo Riccardi. Riccardi je po poročanju Primorskega dnevnika dejal, da zdaj gasilci in prostovoljci vse svoje moči usmerjajo v omejevanje požara.

Pri gašenju na italijanski strani meje iz zraka pomagajo trije helikopterji in kanader, medtem ko je moral drugi kanader zaradi okvare v popravilo, vendar naj bil kmalu spet na razpolago.

Požar je najbolj ogrozil vas Jamlje, kjer je se v sredo povsem približal hišam, nekatere tudi poškodoval, a so jih gasilci obvarovali pred požigom. Prebivalci se sicer še ne morejo vrniti v Jamlje, a nihče ni poškodovan, dodaja Primorski dnevnik.

Srna beži pred požarom Slovenija Tako lahko pomagate živalim, ki bežijo pred požarom požar Kras Domačin Vojščice Slovenija V vasi so ostali štirje: "Pomagamo gasilcem in gozdarjem. Ogenj je 300 m stran."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Plavi-mil 09:26 22.julij 2022.

    A bajso kaj peče vest, verjetno je nima, ima pa pedigre pamža z zlato žlico potomka komunista.

  • kontrahan 20:38 21.julij 2022.

    Pa kaj se vrikaš o kaj oni živijo. isti si kot tvoj propadli firer, v vse se vtikate in sejete nebuloze.

  • eminenca 20:07 21.julij 2022.

    gledeal sem malo zemljevid teh krajev ... skrajno zabačeno, komen en malo večji kraj na desni, drugače pa kot se vidi po posnetkih sama šuma, nikogar blizu, zapuščeno, polno neeksplodiranih bomb ... očitno pozabljeni kraji ... ne da bi jim ...prikaži več kaj privošu ampak , kaj tam sploh raste ... škoda prostora v taki majhni vukojebini kot je slovenistan ... ne vem koga morajo evakuirat, če je vse zapuščeno , mogoče kakšna zapuščena vas, le od česa živi