Slovenija
20 ogledov

Pozicija skrivnostna

Gradbišče Teš 6 mediaspeed
Šef Teša Tot bo danes v živo, na odboru v DZ gledal, ali je “opravil domačo nalogo”.

Odbor za finance državnega zbora (DZ) bo danes razpravljal o 440 milijonov evrov težkem predlogu zakona za poroštvo za blok 6.

“Točka na dnevnem redu vsaj za zdaj ostaja,” nam je sinoči potrdil predlagatelj zakona Srečko Meh (SD). O tem, kaj se bo dogajalo danes, pa je “več ugibanj”, je dodal. Predvsem so se v zadnjem tednu spet okrepile govorice, da poroštva ne bo, ker je interes pozicije, da v Holding Slovenske elektrarne (ki je lastnik Termoelektrarne Šoštanj – Teša) spusti tuje vlagatelje.

“Sam nimam teh informacij. Upam, da to ni res, saj za slovensko energetiko tuj partner ni potreben,” je namigovanja komentiral prvi mož Teša Simon Tot. Kako se bodo danes na odboru za finance odločali poslanci, včeraj ni želel napovedovati, “lahko pa rečem, da smo mi v Tešu domačo nalogo opravili”. Ali tako menijo tudi poslanci, si bo Tot danes ogledal kar v živo: “Ja, sem vabljen na sejo odbora in se je bom udeležil.”

Andrej Šircelj, šef odbora za finance, pa se je včeraj tako, da nas je napotil k piarovcu SDS, izognil odgovoru na vprašanje, ali je Teš tudi po njegovem mnenju izpolnil vseh pet pogojev, ki jih je postavila vlada, in bo odbor dal soglasje, da zakon o poroštvu nadaljuje proceduro v DZ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.