Slovenija
57 ogledov

Pozimi po makadamu

Prežihova in Smetanova ulica sta te dni težko prehodni tudi za pešce. (Foto: Nin Žurnal24 main
Dela naj bi dokončali do božiča. Asfaltirali bodo spomladi.
227 tisoč evrov bo MOM odštela za izvedbo vročevoda na Koroški cesti ter v Prežihovi in Smetanovi ulici.

“Ceste po Mariboru so razrite kljub snegu in slabemu vremenu. Najhuje je v Prežihovi ulici, kjer obvozi ali sploh niso označeni ali pa so znaki postavljeni narobe,” nas je opozoril bralec.

Asfalt bo spomladi
Že od 3. novembra namreč potekajo dela na vročevodu po Koroški cesti ter Prežihovi in Smetanovi ulici. Zaradi slabega vremena pa vse kaže na to, da izvajalec del Nigrad teh ne bo končal do predpisanega roka, in sicer 20. decembra letos. “Do 24. decembra bi lahko končali. Ker je slabo vreme, se lahko rok za izvedbo podaljša. Ceste, kjer smo delali, pa zagotovo ne bomo asfaltirali. Počakali bomo na konec zime,” je pojasnil Andrej Marinič, vodja izvedbe omenjenega vročevoda pri Nigradu, in dodal, da bodo do takrat vzdrževali makadamsko cesto.

Zaprta zaradi priključkov
Čeprav so z Mestne občine Maribor (MOM), ki je naročnik del, sporočili, da ima Nigrad izdano dovoljenje samo za delno zaporo Prežihove ulice, pa nas je bralec opozoril, da je že nekaj dni odsek na tej cesti popolnoma zaprt. “Delamo priključke, takrat pač moramo zapreti celo cesto, drugače ne gre,” je še dodal Marinič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.