Slovenija
20 ogledov

"Pozitivna Slovenija nima pravice odločati o Marku Jakliču"

Marko Jaklič Anže Petkovšek
V Jankovićevi stranki pravijo, da ne morejo zahtevati odstopa Marka Jakliča zaradi plagiatorstva in da se v tem razlikujeta primera Jakliča in poslanca Ambrožiča.

"Marko Jaklič ni član stranke Pozitivna Slovenija, ni poslanec in ne funkcionar. Je na delovnem mestu direktorja Lekarne Ljubljana. Izbran je bil na javnem razpisu. O njegovem imenovanju je odločal svet zavoda, ki lahko odloča tudi o njegovi morebitni razrešitvi. Pozitivna Slovenija si za razliko od koalicijskih političnih strank ne lasti pristojnosti, ki niso v domeni političnih strank, kar pomeni, da nima pravice in ne more odločati o Marku Jakliču," je Nataša Pelko, predstavnica za odnose z javnostmi Jankovićeve Pozitivne Slovenije, odgovorila na vprašanja, zakaj ne podpirajo poslanca Boruta Ambrožiča, ki mu očitajo, da je prepisal magistrsko nalogo, Marka Jakliča, ki mu je senat Ekonomske fakultete v Ljubljani zaradi plagiatorstva že odvzel magistrski naslov, pa.

Pozitivna Slovenija res ne more zahtevati odstopa Jakliča, vendar pa sta ga Zoran Janković in Jani Möderndorfer ves čas plagiatorske afere podpirala, medtem ko sta Ambrožiču takoj predlagala, naj odstopi in postavi moralne standarde. Poleg tega je bil Möderndorfer, prvi med poslanci Pozitivne Slovenije, predsednik sveta Lekarne Ljubljana, ko so Jakliču odvzeli magistrski naslov zaradi plagiatorstva, a takrat ni zahteval njegovega odstopa. Pri Ambrožiču je ravnal drugače. Na vprašanje, zakaj, odgovora nismo dobili.

Enaka vprašanja smo naslovili tudi na Mestno občino Ljubljana, ki jo vodi Janković, vendar odgovorov, zakaj Janković Jakliča podpira, Ambrožiča pa ne, še nismo dobili.

Komentarjev 8
  • 1111 17:02 03.avgust 2012.

    ...res si prizadet...da ne bi imeli pokvarjenega Viranta, bi jokali še zmerom v kotu...kreteni!!!!

  • 1111 16:59 03.avgust 2012.

    ti si zakajen ali blesau...

  • slovenecavt 16:52 03.avgust 2012.

    V Sloveniji niso nikoli kaznovani prebivalci okupatorskega Srbskojujoslovanskega porekla in izdajalci ki sipatizirajo z okupatorji. Za njih zakon ne velja, saj so okupatorji. Dajte Slovenci podpirtajte balkance da nas čimprej iztrebijo.