Slovenija
64950 ogledov

V teh slovenskih regijah so razmere s covidom-19 najslabše

Covid-19 v Sloveniji Profimedia
"Lepo je razviden trend umirjanja situacije v bolnišnicah," pravi Maja Bratuša. Sedemdnevno povprečje novih primerov se tretji dan zapored povečuje.

Drugi dan zapored se je število novih potrjenih primerov okužb v primerjavi z enakim dnem prejšnji teden povečalo. "Sedemdnevno povprečje novih primerov se žal tretji dan zapored povečuje," je ob predstavitvi podatkov o trenutni epidemiološki situaciji dejala vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. Povprečno število okužb zdaj znaša 841, včeraj je bilo 837, še dan pred tem pa 827. 

Včeraj je bilo z obema metodama testiranja potrjenih 1055 novih okužb. Med občinami najbolj izstopajo Celje (26), Domžale (21), Kamnik (28), Koper (47) in Novo mesto (25). V Ljubljani je bilo v četrtek potrjenih 132 okužb, v Mariboru pa 44. 

podatki covid | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Na ravni Slovenije večjih sprememb glede incidence ni. Štirinajstdnevna incidenca na ravni države znaša 638, sedemdnevna pa 280,2. "Velja omeniti, da je osrednjaslovenska regija danes nad povprečjem države," je dejala Bratuša. V osrednjeslovenski regiji je trenutno sedemdnevna incidenca 282,6. 

podatki covid | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Če gledamo 14-dnevno incidenco, je število potrjenih primerov najvišje v posavski regiji, sledita primorsko-notranjska in jugovzhodna Slovenija. Najbolje pa v zasavski, savinjski in goriški regiji. Podobna je sedemdnevna incidenca. Najslabše je v posavski, obalno-kraški in primorsko-notranjski regiji, najbolje pa v zasavski, savinsjki in koroški regiji. 

podatki covid | Avtor: Vlada RS Vlada RS

"Število pacientov s covidom v bolnišnicah je prvič po zelo dolgem času padlo pod 800, natančneje na 789. Podatki kažejo, da se število pacientov počasi znižuje," je dejala Bratuša. Na intenzivni negi je 154 pacientov oziroma trije manj kot dan prej. Skupaj so včeraj sprejeli 47 pacientov s covidom, 71 jih je bilo odpuščenih v domačo oskrbo. V UKC Ljubljana se zdravi 253 pacientov s covidom.19, od tega 42 na intenzivnem oddelku. Včeraj je umrlo 15 oseb. 

"Lepo je razviden trend umirjanja situacije v bolnišnicah, število sprejemov je nižje. Lahko govorimo o tem, da imamo v bolnišnicah pozitivne trende glede števila oseb, ki potrebujejo bolnišnićno oskrbo. Trend zmanjševanja pacientov, ki potrebujejo intenzivno terapijo, je počasnejši kot trend zmanjševanja vseh, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo," je poudarila Bratuša.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 7
  • bojovi 22:51 12.februar 2021.

    Če vam še vedno ni jasno, da virus ne bo izginil dokler ne pridemo na zeleno...potem pa se hebajte s tem še 200 let. Ta virus bi že lahko iztrebili, ampak ne...morali so reševati poletno/počitniško sezono in spet bo isto...takoj ...prikaži več se bomo nazaj na rdeče izstrelili.

  • gustl 19:14 12.februar 2021.

    Normalno, da Celje izstopa...le zakaj? Zato, ker jih v Celje vozijo umirat iz cele Slovenije. Tudi mojega očeta so s poškodbami peljali v Celje iz Ljubljanskega KC. Povem samo to, kdor pride v Celje, domov več ne bo prišel😔😔😔 Vozijo ...prikaži več jih po Sloveniji za statistiko...

  • hudini 15:09 12.februar 2021.

    V bolnicah se bo ta trend poznal čez 14 dni