Slovenija
2 ogledov

Poziv spregledali

Žurnal24 main
Gostinci in taksisti. Srečanje so ignorirali.

Celje. Na srečanje, ki so ga organizirali predstavniki Celjske interdisciplinarne akcijske skupine za varnost v cestnem prometu (CIASVCP) in na katerem bi spregovorili o škodljivosti pretiranega uživanja alkohola, ni bilo niti enega predstavnika gostincev ali taksistov. “Verjetno so naše povabilo spregledali ali niso bili dobro seznanjeni,” nikakršen odziv komentira predsednik CIASVCP Elvis A. Herbaj, sicer vodja oddelka za promet na celjski policijski upravi.

Vključevanje v preventivo
Naš namen je bil, da bi gostince in tudi taksiste motivirali, da bi se dejavno vključili v preventivne akcije in sooblikovali celostno podobo, da bi ljudje, če že uživajo alkohol, to počeli odgovorno in varno. Da bi na primer sklenili nek tihi dogovor in bi gostinec poklical taksista, ko bi se gost v njegovem lokalu napil,” razloži namen srečanja Herbaj. Na Celjskem je sicer od leta 2008 do danes v prometnih nesrečah umrlo 69 ljudi, med njimi kar 39 zaradi alkohola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.