Slovenija
23 ogledov

Poziv za aktivnejše reševanje Aha Mure

Mura pri reševanju težav, v katere je zašla, upa na pomoč države. Žurnal24 main
Župan Murske Sobote Anton Štihec je danes pozval predsednico vlade Alenko Bratušek ter ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanka Stepišnika, naj se dejavneje vključita v reševanje vedno bolj skrb vzbujajočih razmer v družbi Aha Mura.

Kot je v pozivu zapisal Anton Štihec, ima država pogodbeno razmerje z lastnico Aha Mure, iz katerega izhajajo obveznosti obeh partnerjev. Lastnica Aha Mure je skupina Aha, lastnika te pa sta Mojca Lukančič in njen partner.

"Vlada je že na primeru Cimosa pokazala, da ji ni vseeno za težko situacijo velikih gospodarskih subjektov, pomembnih za celotno regijo, zato pričakujem, da bo z enako mero odgovornosti in vneme to storila tudi v primeru pomurskega giganta in ne bo pustila na cedilu več kot 1.500 zaposlenih v tej družbi," je poudaril Štihec.

Delavci Aha Mure so danes ob 10.30 začeli dveurno opozorilno stavko, saj niso dobili niti delnega izplačila marčne plače. Vodstvo družbe jim sicer izplačilo dela plač obljublja do petka, preostanek pa do konca prihodnjega tedna. Če akontacija do petka ne bo izplačana, bo stavkovni odbor za 6. maj napovedal celodnevno opozorilno stavko.

Sindikat v Aha Muri drugih zahtev kot izplačila marčnih plač nima, za današnjo stavko pa se je odločila večina od 1.500 zaposlenih. Generalni direktor družbe Matjaž Hudopisk je delavcem v sredo obljubil izplačilo akontacije marčne plače do petka predvidoma do polovice, preostanek pa do konca prihodnjega tedna, ko bo znana tudi odločitev bank glede odobritve nove kreditne linije.

Komentarjev 1
  • dragec 12:16 25.april 2013.

    Zdaj Štihec kliče DRŽAVO na pomoč. ko je bil čas za reševanje Mure, DRŽAVA ni zmogla 5 mil. euro za pomoč, lastnikom se fučkalo, banke so tem kvazi AHA lopovom deli posojilo in so lepo dokončno zapravili sinonim pomurja ----to je banditizem