Slovenija
23 ogledov

Pozneje, ne pa tudi dražje

Vsi projekti SCT, tudi povezava Njegoševe in Roške ceste, bodo verjetno dobili n Žurnal24 main
Obroč. SCT bi rok za povezavo Roška–Njegoševa podaljšal do oktobra 2011.

Podjetje SCT je Mestno občino Ljubljana (MOL) zaprosilo za podaljšanje roka za dokončanje cestne povezave med Roško in Njegoševo cesto z mostom čez Ljubljanico pri Cukrarni do oktobra prihodnje leto.

MOL se s tem ne strinja, zato je “zadeva v usklajevanju”. Nov rok oziroma predlog za sklenitev aneksa k pogodbi, vredni 16,55 milijona evrov, bodo določili ta mesec, je povedala Nevenka Brumen, vodja odseka za investicije MOL. “Aneks za povečanje pogodbene vrednosti ni v postopku,” je dodala.

Na SCT na naša vprašanja niso želeli odgovoriti, rekoč, da je pravi naslovnik MOL.

Nov terminski načrt
Dela za povezavo Roška–Njegoševa, s katero bo sklenjen tako imenovani notranji cestni obroč, so se začela septembra lani, rok za dokončanje pa je bil 15 mesecev, torej do konca tega leta. Aprila so dela zaradi pritožb na gradbeno dovoljenje ustavili; med drugim se je pritožila Marinka Kurilić iz Civilne iniciative Tržnice ne damo, ki ji je pomagal mestni svetnik Miha Jazbinšek. Okoljsko ministrstvo je pritožbo zavrnilo in dela so na podlagi dokončnega (ne pa tudi pravnomočnega) gradbenega dovoljenja 2. julija nadaljevali. SCT je pripravil nov terminski načrt, ta pa je zdaj v pregledu in usklajevanju pri podjetju Inženir, ki ga je MOL najela za nadzor nad izvajanjem del.

Vpliv tožbe na gradnjo
Kurilićeva pa je 15. junija vložila tudi tožbo na upravno sodišče, s katero izpodbija odločbo Upravne enote Ljubljana. “Zadeva je v izmenjavi vlog med strankami in bo predvidoma rešena v prvem trimesečju prihodnjega leta,” so povedali na upravnem 
sodišču.

Dejstvo, da je sodišče prejelo tožbo, ne vpliva na potek gradbenih del, so dejali na MOL, “razen če bodo predlagane in izdane morebitne začasne odredbe v zvezi s prekinitvijo del do izdaje sodbe sodišča”. Nadaljnji potek del pa je odvisen od sodbe oziroma odločitve sodišča, 
so pojasnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.